BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,68
ALTIN 2.394,45
MEMUR

Memurlar ne zaman ne kadar harcırah alır?

Memurların harcırah alma şartları nelerdir, hangi memur ne kadar harcırah alır, 657'li memurlar hangi şartlrda harcırah almaya hak kazanırlar? Bu soruların cevabını memurhaber.com yazarı Ekrem Aytar veriyor.

Memurlar ne zaman ne kadar harcırah alır?

Devlet memurları şu hâllerde harcırah almaya hak kazanırlar.*  Yurt içinde veya yurt dışında görev yapmakta iken yurt içinde veya yurt dışındaki sürekli bir göreve naklen atanan ya da yabancı ülkelerdeki memuriyet merkezi değiştirilen memur ve hizmetlilere yeni görev yerlerine kadar harcırah ödenir.

Memurlar ne zaman ne kadar harcırah alır?

*  Daimi veya geçici bir görev ile bir tarafa gönderilenler yolda veya yeni görev yerlerinde işe başlamadan vefat ettiklerinde ölüm mahalline kadar olan harcırahları hesap ve buna peşinen ödenmiş ve istirdadı kısmen veya tamamen imkânsız bulunmuş olan nakil vasıtaları bilet ücretleri ilave olunur. Bu suretle tahakkuk edecek istihkak, verilmiş olan avanstan çok ise fazlası tasviye olunur, noksan ise farkı geri alınmaz.

Memurlar ne zaman ne kadar harcırah alır?

5. Geçici kaymakamlık yetkisi ile gönderilenlere; harcırah ödenir.* Kıta halinde ve bir kumanda altında hareket eden askeri birliklere mensup subay ve askeri memurlarla astsubaylara ve sivil memur ve hizmetlilere yol masrafı ve yevmiye verilmez. Ancak bu hareket, kıtanın daimi yer değiştirmesi veya diğer kuruluşa girmesi için olursa bunlara aile ve yer değiştirme masrafı verilir.