BIST 10.223
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.387,29
MEMUR

Memurlar nasıl becayiş yapar?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi kamu çalışanlarının karşılıklı yer değiştirmesi (becayiş) belirli şart ve koşulların oluşması ile mümkün olabilir.

MEMURLAR - Devlet memurlarının becayiş yapmasına imkan veren düzenlemeye 657 sayılı Kanunda yer verilmiştir. Kanunun “Karşılıklı Yer Değiştirme” başlıklı 73 üncü maddesinde; “Aynı Kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır.” denilmiştir.

657 sayılı Kanundaki bu hükme göre;

- Aynı kurumda çalışan memurlar karşılıklı yer değiştirebilir. Memurların kurumu farklıysa becayiş yapamazlar.

- Yer değiştirmek isteyen memurlar, kurumun farklı yerlerindeki birimlerinde görev yapıyor olmalıdır. Örneğin, kurumun aynı il içindeki farklı birimlerinde görev yapan memurlar karşılıklı yer değiştiremez.

- Kadroları aynı hizmet sınıfına dahil olan memurlar yer değiştirebilir. Örneğin, Teknik Hizmetler Sınıfında görev yapan memurla Genel İdare Hizmetleri Sınıfında görev yapan memur karşılıklı yer değiştiremez.

- Kadro unvanları farklı olan memurlar karşılıklı yer değiştiremez. Örneğin, hemşire ile öğretmen karşılıklı yer değiştiremez.

- Becayiş, memurların isteği ve atamaya yetkili amirin takdiri ile gerçekleşir.

memurunyeri.com

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR