BIST 10.278
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.448,03
İŞÇİ

Memurlar başka kuruma nasıl geçer?

Memurların merak ettiği soruları cevaplayan Sosyal Güvenlik Uzmanı ve memurhaber.com yazarı Bünyamin Esen, memur atamalarını ve memurların başka kuruma nasıl geçeceğini anlatıyor...

Memurlar başka kuruma nasıl geçer?

Durumunuza göre 1 veya 15 günlük bu başlama mühletinde aylıklı izinlisinizdir, eski kurumunuzdaki mali haklarınız yönünden ücretinizi hak edersiniz. Yeni kurumda işe başladığınızda ise yeni statünüzün mali haklarını elde edersiniz.Kurumlar değişse de memuriyet aynen devam eder. Derece kademe ilerlemeniz ve memuriyet haklarınız sürer. Özlük dosyanız eski kurumunuzdan yeni kurumunuza gönderilir.

Memurlar başka kuruma nasıl geçer?

İlişik Kesilince Atama Süresi BaşlarEski kurumunuzdan ilişiğinizi kestikten ve görevinizden ayrıldıktan sonra ayni yere atandı iseniz 1 günlük, başka yere atandı iseniz 15 günlük başlama süreniz başlar. İşte bu süre içerisinde diğer kurumda göreve başlamazsanız ancak o zaman atamanız iptal edilir ve devlet memurluğundna usulsüz olarak çekilmiş sayılırsınız.

Memurlar başka kuruma nasıl geçer?

Okurumuz Mehmet Karakurt soruyor: “Bünyamin bey, on yıllık bir polis memuruyum. KPSS’ye girip farklı bir memurluk kazanırsam nasıl geçiş yaparım.”Sayın okurum, devlet memurluğuna ilk defa atamayla bir kez girilir. Buna “açıktan atama” adı verilmektedir.Açıktan atama şeklinde devlet memuru olduktan sonra 657’de sıralanan tüm hakları kazanırsınız ve kurumdan kuruma geçmek mümkündür. Hangi kurumda çalışırsa çalışsın devlet memuru olan birinin (A) yada (B) grubu başka bir kadroya yerleşmesi halinde ataması “kurumlar arası naklen atama” şeklinde gerçekleştirilir.