BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
MEMUR

Memurlar aynı KPSS puanını kullanabilir mi?

KPSS'ye giren bir memur adayı aldığı puanı tekrar kullanabilir mi? KPSS puanları kaç yıl geçerlidir?


Ayni Puanı Tekrar Kullanabilir miyim?

(B) grubu kadrolar için esas alınan KPSS puanıyla (lisans için KPSSP3, önlisans için KPSSP93 ve ortaöğretim için KPSSP94) ÖSYM tarafından DPB adına yapılan merkezi yerleştirmelerde tercihte bulunan ve herhangi bir kadro ya da pozisyona yerleştirmesi yapılan adaylar, ataması yapılmasa dahi aynı puanla diğer merkezi yerleştirme işlemlerine katılamaz.
Altını çiziyoruz, ataması yapılmasa dahi yerleştirmesi yapılan aday bir daha ayni puanı kullanarak ÖSYM aracılığı ile memurluğa yerleşemez. Yani bir kere tercih yapıp yerleştirildikten sonra o yerleştirilen puan yanar. Ancak başka bir KPSS sınavına girip yeniden puan alabilir.

(A) grubu kadrolar ile kurumsal yerleştirmelerde böyle bir kısıtlama söz konusu değildir. (A) grubu kadrolar ayni puanı kullanarak başka kurumlara da başvurabilir, puanın bir kere kullanılması ile o puan yanmaz.


MEMURHABER.COM/ÖZEL İÇERİK- Süresinde Belgeleri Vermezseniz Ne Olur?

Atama kavramı devlet memurluğuna giriş için kişiye gönderilen atama emrini ifade eder.
Atamanızın yapılması için gerekli belgeleri süresinde vermemeniz halinde atamanız yapılmayacaktır. Belgeleri süresinde vermiş olsanız dahi belgelerin incelenmesinden yerleştirildiğiniz kadroya uygun niteliklere sahip olmadığınız anlaşılır yada yanlış bilgi verdiğiniz anlaşılır ise atamanız ilgili Kurumca yapılır.

Ataması yapıldıktan sonra dahi uygun niteliklere haiz olmadığı anlaşılan kişilerin atamaları iptal edilir. Aynı zamanda merkezi yerleştirmede puanınızı kullandığınız için bir daha bu puanı merkezi yerleştirmelerde kullanamayacaksınız.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR