BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
SAĞLIK

Memura rotasyonda ayrımcılık riski!

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün gündemdeki memura rotasyon tartışmalarını yorumladı. Erözgün, "Zaten hatalı olan rotasyonla çözüm yolunu bir de ayrımcılıkla içinden çıkılmaz hale getirmeyin." dedi.

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in memur rotasyonu ile ilgili yaptığı son açıklamayı değerlendirdi.

Okay Erözgün, sadece mühendis, doktor, hemşire, polis ve öğretmenlerin rotasyona tabi tutulacak olmasını adaletsizlik olarak nitelendirerek, ülke genelinde dengeli dağılımı sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Bakan Çelik'e "Bunun neresi dengeli dağılım?" diye sordu.

Meslek grupları arasındaki ayrımcılığın kamu yararına olmayacağını ifade eden Erözgün, Bakan Çelik'in "Sürgün değil, ayıklama çalışması" açıklaması üzerine, "Madem ülke genelinde dengeli bir dağılım yapacaksınız, bunu adaletli bir şekilde yapın. Bütün meslek gruplarına eşit muamelede bulunun. Zaten hatalı olan rotasyonla çözüm yolunu bir de ayrımcılıkla içinden çıkılmaz hale getirmeyin." ifadelerini kullanarak sert tepki gösterdi.

Memuru sosyoekonomik açıdan az gelişmiş olan Doğu ve Güneydoğu Bölgelerine rotasyonla zorla göndermek yerine o bölgelerde memuriyeti teşvik edecek ve cazip hale getirecek önerilerin masaya yatırılması gerektiğine dikkat çeken Erözgün, memurluk statüsüne de dokunulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Memurların rotasyon kararı ile tedirginliğe sürüklendiğini belirten Erözgün, memuru üzmeyecek en doğru karar ne ise bir an önce verilerek, rotasyonun gündemden düşmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR