BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
MEMUR

Memura rotasyon yerine yeni maaş sistemi!

Yeni 657 çaşışmalarına karşın memur sendikaları, rotasyon uygulamasına karşı çıkıyor ve rotasyon yerine maaşlarda özendirici uygulamaların getirilmesini istiyor.

Kamu çalışanlarının gözü kulağı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak değişiklerde.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda çalışmalar tam gaz sürerken; konu sendikalarla da masaya yatırıldı. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması öngörülen değişiklikler dün Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında tartışıldı. Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığını yaptığı toplantıya, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk, KESK Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra yetkili sendikaların genel başkanları katıldı. Görüşmede hükümet kanadı, hazırlanan taslaktaki maddeleri sendika temsilcilerine anlattı. Sendika temsilcileri de bu konudaki görüşlerini ve kırmızı çizgilerini iletti. Sendikacılar, taslağı inceleyip görüşlerini iletecek.

4B-4C AYRIMI KALKIYOR

Toplantıda milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren birçok konu gündeme gelirken; memura bölgeye göre maaşa yeşil ışık yakıldı. Öte yandan toplantıda sendikalar özellikle kamuda görev yapan sözleşmeli personelin tamamının kadroya geçirilmesi talebini yineledi. Bu konuda bir mutabakata da varıldığı belirtiliyor. Buna göre; kamuda çalışanların 4A, 4B ve 4C gibi ayrımlardan kurtulması bekleniyor. Kamu çalışanları memur ve işçi olarak ikiye ayrılacak. Herkes kadrolu olarak çalışacak.

iHTiYACA GÖRE TAYiN

Yeni Memurlar Yasası ile 3 yıl zorunlu hizmet şartına karşın bütün memurlar için rotasyon söz konusu olmayacak. Kurumlarda yer değiştirmeye tabi unvanlar mevzuatla belirlenecek. Böylece, memurların tamamı değil, ihtiyaca göre personel tayini yapılacak.

KIRMIZI ÇİZGİ ROTASYON

Memur sendikaları, rotasyon uygulamasına karşı çıkıyor ve rotasyon yerine maaşlarda özendirici uygulamaların getirilmesini istiyor. Bakanlıklarda görevli müsteşar ve genel müdürlerin 4 yıl, belediyelerdeki genel müdürlerin ise 5 yıl görev yapmaları önerisine bazı sendikalar, 'devletin memuru yerine hükümetin memuru' kavramını getireceğini savunarak karşı çıkıyor. Sendika temsilcileri ayrıca tüm sözleşmeli ve geçici personelin kadroya alınmasını talep ediyor.

Yorumlar 6 Yorum
ÇOK OKUNANLAR