BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
İŞÇİ

Memura rotasyon olacak iş mi?

657 sayılı devlet memuru kanunu üzerindeki değişiklik tartışmalarının odağına oturan "memura rotasyon" polemiği devam ediyor. Türk Sağlık Sen, rotasyona karşı çıkan bir açıklama yaptı...

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "kamuda rotasyon" iddialarının uygulanabilir olmadığını belirterek, "Belki yeni göreve başlayan kamu görevlileri için bu konu tartışılabilir" dedi.

Kahveci, sendikanın Konya Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le yaptıkları görüşmede, Çelik'in, "kamuda eleman temininde güçlük çekilen bölgelere personel gönderme" gerekçesiyle rotasyonu gündeme getirdiğini belirtti.

Mevcut 2 milyon 600 bin memura rotasyon uygulama şansının bulunmadığını ifade eden Kahveci, "Türkiye'de ciddi manada hekim ve hemşire açığı var. Bu açıklar ortadayken 'Ben rotasyon yapıp sorunu çözeceğim' demek, son derece yanlış bir durum. Dolayısıyla rotasyon işi uygulanabilir değil. Belki yeni göreve başlayan kamu görevlileri için bu konu, tartışılabilir" şeklinde konuştu.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR