BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
MEMUR

Memura rotasyon Faruk Çelik'e çok iyi gelmiş!

Memura rotasyon uygulaması, 657 sayılı devlet memurları kanunu üzerinden yürüyen değişiklik tartışmalarının odağına oturdu. Bakan Faruk Çelik, sendikaların şiddetle karşı çıktığı rotasyonu kendi geçmişinden verdiği örnekle savundu...

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, memur rotasyonuna karşı çıkan sendika başkanlarına kendini örnek gösterdi. "Bursa'dan Şanlıurfa'ya siyasi rotasyonla geldim, gayet güzel çalışıyorum. Memur da çalışır, sıkıntı olmaz dedi.

Bugün gazetesinden Ezelhan Üstünkaya'nın haberine göre milyonlarca memurun kaderini belirleyecek Kamu Personel Danışma Kurulu'nun önceki gün yapılan toplantısı sert tartışmaların yanı sıra esprili sohbetlere de sahne oldu. Özellikle memura uygulanması düşünülen "rotasyonî konusunda sendikacılarla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik arasında görüş ayrılığı yaşandı.

KÖTÜ MÜ OLDU?

Siyasete ilk olarak Bursa milletvekilliğiyle başlayan, son seçimlerde ise Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Şanlıurfa'dan devam eden Çelik, rotasyona uğrayan memurların verimsiz olacağı eleştirileri üzerine, "Bizzat siyasi rotasyona uğradım. Bursa'yı bekliyordum, rotasyonla Şanlıurfa'ya gittim. Kötü mü oldu? Hayır, aksine daha başarılı, daha verimli oldum. Üstelik Şanlıurfa'nın güzel insanlarını tanıdımî dedi. Ancak Çelik, memuru rotasyona ikna etmeyi başaramadı.

4/C'LİYE KÖTÜ HABER

Görüşmelerde sözleşmelilerle 4/C'lilerin durumu tartışılırken Çelik, 4/C'li personelin 4/A kadrosundaki memuriyete geçirilmeyeceğini açıkladı. 4/C'lilerin yasal olarak özelleştirme sonrası bu kadroya geçtiklerini, tazminat haklarının da verildiğini belirtirken, iş garantisine de işaret etti. Sendikalar, buna karşılık 4/C'lilerin maaşının yükseltilmesi talebinde bulundu. Sözleşmeli personele ilişkin ise Çelik, tek garantiyi belediyelerde çalışan 18 bin sözleşmeli için verdi. Çelik burada çalışanlara Başbakan Erdoğan'ın kadro sözü verdiğini hatırlattı.

"KAPISINA SÜPÜRMEM"

Faruk Çelik, bütçeye yük oluşturacağını düşündüğü talepleri geri çevirirken Maliye'ye yük çıkarma hakkının olmadığını söyledi. Çelik, "Ben çalışma hayatındaki birikmiş sorunları çözmeye çalışıyorum. Maliye Bakanımız da kendi mali dengelerini gözeterek kapısını önün süpürüyor. Bütçeye yük getirerek buradaki sorunu onun kapısına süpürememî dedi.

İKİ AKİL BİR AKILSIZ İNSAN

Memur görüşmelerinde "akil insanlarî esprisi de yaşandı. Akil insanlar listesinde yer alan Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu ile KESK Başkanı Lami Özgen'in sözlerinin Bakanlık tarafından daha fazla dinlendiğinden yakınan Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, "Zaten burada bir akil adamlar var bir de akılsız adamlar var. Biz akılsız adam olduğumuz için sözümüz geçmiyor" dedi.

"KENDİ MÜSTEŞARIMIZLA"

Görüşmelerde, hükümetle gelip hükümetle giden üst düzey memur atamaları tartışılırken Bakan Çelik, kendi müsteşarını örnek göstererek sendikacıları ikna etmeye çalıştı. Çelik, "Siz bakan olsanız, benim müsteşarımla çalışır mısınız?" diye üç konfederasyon başkanına sordu. Sendikacılardan, 'insan olarak çalışırım ama siyaseten çalışmam" türü yanıt alan Çelik, "Bunları boş verin, çalışır mısınız, çalışmaz mısınız?" diye sorusunu tekrarladı. Üç başkan da "Çalışmayız" yanıtı verdi.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR