BIST 10.291
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,18
MEMUR

Memur-Sen'den yeni anayasa çağrısı!

Memur- Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş yeni anayasa çağrısı yaptı. Yaptığı çağrıda 657'yi sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun daha özgürlükçü olması gerektiğini belirtti.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş yeni anayasa çağrısı yaptı. Yeni anayasa çağrısı yapan Memiş, "İnsan merkezli, medeniyet köklerimizi yansıtan yeni anayasa istiyoruz ve 657 sayılı kanunun daha özgürlükçü olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen Teşkilat Eğitim Toplantıları'nın birincisinin açılışında yaptığı konuşmada yeni anayasa talepleri, terörle mücadele, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve memurların iş güvencesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

METİN MEMİŞ: YENİ ANAYASA İNSAN MERKEZLİ OLSUN

Yeni anayasanın insan merkezli ve medeniyet köklerimizi yansıtması gerektiğini belirten Memiş, 2023, 2071 vizyonu derken sadece güçlü bir ekonomiden, müreffeh bir gelecekten bahsetmediklerini dile getirdi.

"ÜLKEMİZİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Türkiye'nin iç ve dış kaynaklı olarak karıştırılmasına dikkat çeken Memiş, "Devleti ve milletiyle birlik içinde hareket eden ve İslam coğrafyasına kardeşlik şuuruyla elini uzatan ülkemiz, içten ve dıştan kirli operasyonlara muhatap oldu. Dünya mazlumlarının sesi olduğu için Türkiye'ye bedel ödetmeye kalktılar. Ve bizler, Cumhuriyetimizi darbeler tarihi haline getiren ihanet şebekelerinin durmayacağını, 27 Nisan'la bir kez daha gördük. Küresel ortakları ile millete kumpas kuran ihanet odaklarını, 17- 25 Aralık küresel darbe girişimiyle tanıdık. Şimdi küresel şer odakları, 35 yıl ülkemizin başına bela ettikleri terörü, kabuk değiştirerek bir kez daha karşımıza çıkarıyorlar. Canlı bombalarla istikrarımızı tehdit etmeye, milletimize korku vermeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

CİZRE, NUSAYBİN VE MARDİN'E GİDEREK SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK BULUNDU

Güneydoğu'da yaşanan terör sorununa da değinen Memiş, terörden kaçıp büyük şehirlere sığınan insanlara el uzatılması gerektiğini söyledi. Memiş, "Yakın zaman önce Cizre, Nusaybin ve Mardin'e giderek sağlık çalışanlarına destek ziyaretlerinde bulunduk. Terörden kaçan vatadanşlarımıza el birliğiyle destek vermemiz gerek" dedi.

"MEMURLAR ÇALIŞMIYOR İDDİASI KOCA BİR YALAN"

657'yi sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu daha hakkaniyetli ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasını isteyen Memiş, " Birileri 'memurun elinden iş güvencesini alacağız' dediğinde de bunların karşısına ilk olarak Memur-Sen çıkacak" dedi. Memurlar çalışmıyor iddiasının koca bir yalan olduğunu belirten Memiş, "Memurunu çalıştıracak yönetim, vizyon ortaya koyamayan bürokratik oligarşinin attığı bir yalana kamu çalışanlarını kurban etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR