BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,05
ALTIN 2.502,08
İŞÇİ

Memur Sen'den 4-C'liler ısrarı...

Ahmet Gündoğdu, "Burada bu 14 maddeyi değil 4-C'liler başta olmak üzere kalan sözleşmelilerin, kadroya geçirilmesini karara bağlıyor olmalıydık." dedi...

Memur-Sen Genel Başkanı ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kamu Personel Danışma Kurulu'ndaki uzlaşmaya sadık kalınmadığını belirterek, sosyal diyalogu tahrip edecek tavırlardan kaçınılmasını istedi.

Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyon Başkanları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Personel Danışma Kurulu'nda değerlendirilen konulara ilişkin yapılacak düzenlemeleri görüşmek üzere bir araya geldi.

Bakanlıkta yapılan toplantıda, Kamu Personel Danışma Kurulu'nda uzlaşılan ve düzenleme yapılması kararlaştırılan 14 madde tek tek ele alındı.  Taraflar, En az bir yıl açıktan vekil olarak görev yapanlara yıllık izin verilmesi, 399 sayılı KHK'ya tabi sözleşmeli personel, 4/B sözleşmeli personelin izin sürelerinin memurlara paralel şekilde yeniden düzenlenmesi, Kadrolu, sözleşmeli ve geçici personel statüsünde ki kadın kamu görevlilerine daha az gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmesi, Nöbetçi memur uygulayan kurumlardan bu uygulamanın kaldırılması, Sümer Holding'de çalışan sözleşmeli personelden kesilen işsizlik sigortası priminin kesilmemesi gibi konularda  anlaşmaya vardı. Diğer maddelerin ise bir kısmının  üzerinde kısmi mutabakata varılırken bazı maddelerin ise yeniden değerlendirilmesi kararı alındı.

Memur-Sen Genel Başkanı  ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet  Başkanı Ahmet Gündoğdu, daha önce üzerinde anlaşmaya varılan 14 maddenin yeniden değerlendirmeye alınmasını doğru bulmadıklarını belirtti. Başkan Gündoğdu, "Kamu Personel Danışma Kurulu'nda yasal düzenleme yapılması konusunda mutabakata varılan maddeler üzerinde hala bazıları üzerinde müzakere ediliyor olmasını uzlaşma kültürü ile bağdaştıramıyorum. Bu tür gel-gitler sosyal diyalog ve çalışma barışına zarar veriyor" şeklinde konuştu.

Ahmet Gündoğdu, "Burada bu 14 maddeyi değil 4-C'liler başta olmak üzere kalan sözleşmelilerin, kadroya geçirilmesini karara bağlıyor olmalıydık. Hala üzerinde uzlaşmaya varılan konuları konuşuyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR