BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.434,95
İŞ İLANLARI

Memur olmak isteyenler dikkat! 2021 yılında hangi kadrolara atama yapılacak?

Memur olmak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiren 2021 yılı memur atamalarına ilişkin flaş Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlandı. Buna göre Kamu idare, kurum ve kuruluşların açıktan atama ve nakil usulü atama yapacağı memur sayısı netleşti. Söz konusu karara göre izin verilen memur atama sayısı bini aştı. İşte 2021 memur atamalarına ilişkin tüm detaylar...

2021 yılı memur atamalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı. Kamu idare, kurum ve kuruluşlarına yapılacak açıktan atama ve nakil usulu atama yapılacak memur sayıları netleşti. Memur atamaları ile ilgili karar kamuoyu ile paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla kamuda açıktan veya diğer kurum ve kuruluşlardan nakil suretiyle yapılacak memur kadro sayısı sınırlamasına tabi tutulmayacak atamalar ile uygulamaya ilişkin diğer hususlar belli oldu.

Kamu idare, kurum ve kuruluşlarının memur kadrolarına 2021 yılı içinde açıktan veya diğer kurum ve kuruluşlardan nakil suretiyle yapabilecekleri atama sayısı, bu sayı sınırlamasına tabi tutulmayacak atamalar ile uygulamaya ilişkin diğer hususların belirlenmesine dair Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı.

2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 11 inci maddesi gereğince, kamu idare, kurum ve kuruluşlarının memur kadrolarına 2021 yılı içinde açıktan veya diğer kurum ve kuruluşlardan nakil suretiyle yapabilecekleri atama sayısı, bu sayı sınırlamasına tabi tutulmayacak atamalar ile uygulamaya ilişkin diğer hususların belirlenmesine dair 8/2/2021 tarihli ve 2021/107 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı.

İŞTE ATAMA YAPILABİLECEK KADROLAR

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR