BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
MEMUR

Memur emeklilerine zam farklı geliyor!

Memur emeklileri zamlı maaşını ağustos ayında alacak. Emekliler zamlı maaşlarına bir bir kavuşuyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zamlı maaşlarını almaya başlarken; memur emeklileri de ağustos başını bekliyor.

Memur emeklileri zamlı maaşlarına kavuşuyor. Yaklaşık 2 milyon memur emeklisi, yüzde 5 zamlı maaşını ay başında alacak. Memur emeklilerine, 1 aylık zam farkı da Ağustos maaşıyla verilecek.

Memur emeklileri; kıdemine, göstergesine göre her ayın 1'i ile 5'i arasında maaşlarını alıyor. Toplu sözleşmede memur emeklilerinin Temmuz 2016 zammının yüzde 5 olması, ayrıca enflasyon farkı oluşursa bunun da yansıtılması kararlaştırılmıştı.

HEM ZAMLI MAAŞ HEM DE FARKI ALACAK

Enflasyon farkının olup olmayacağı maaşların yattığı dönemde bilinmediği için memur emeklilerine zamlar bu ay yansıtılmadı. Ancak memur emeklilerinin bu açıdan bir kaybı olmayacak. Memur emeklileri, Ağustos'un 1'i ile 5'i arasında hem zamlı maaşlarını alacak hem de Temmuz ayı zam farkını.

EN DÜŞÜK BİN 701 TL

Yüzde 5'lik toplu sözleşme zammı, en düşük memur emeklisi aylığını bin 620 liradan bin 701 liraya yükseltti. Maaşı bin 620 lira olan memur emeklisi, Ağustos'ta bin 701 lira aylık alacak. Hesabına ayrıca 81 liralık da Temmuz ayı zam farkı yatırılacak. Memurlar ise yüzde 5 zamlı maaşlarını 15 Temmuz'da aldı. Bu arada ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3.63 olarak gerçekleşti. İlk yarı enflasyonu yüzde 6'nın altında kaldığı için memurlara ve memur emeklilerine enflasyon farkı çıkmadı. Bu nedenle de Temmuz zammı sadece yüzde 5 oldu.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR