BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
MEMUR

Memur atamalarında yeni düzenleme ne getiriyor?

Devlet memurlarının yer değiştirme suretiyle atamalarına ilişkin Yönetmelik değişikliği yüzbinlerce memuru yakından ilgilendiriyor.

 yer değiştirme suretiyle atamalarına ilişkin Yönetmelik değişikliği yüzbinlerce memuru yakından ilgilendiriyor. Yönetmelik değişikliğini İdarece yapılacak rutin dışı atamalar ve memurlarca talep edilecek atamalar olarak iki kısımda değerlendirmek doğru olacak. Değişiklikte en önemli noktalar olarak İdarenin atamada takdir yetkisinin genişlemesi, bireyin isteğiyle yapılan tayinlerde de alternatiflerin arttığı, buna karşın şartların zorlaştığı göze çarpıyor.

Soruşturma Sonucu Yıl içi Resen

Eskiden de olduğu gibi haklarında adli veya idari bir soruşturma yapılmış ve bu soruşturma sonucunda o yerde kalmasında sakınca görülmüş olan memurun hizmet bölgelerindeki ve/veya hizmet alanlarındaki zorunlu çalışma sürelerini tamamlamadan ve yer değiştirme suretiyle hizmetin gereği olarak yer değiştirme suretiyle ataması yapılabilecek. Bu konudaki yenilik yer değişikliğinin atanma dönemi beklenmeksizin de yapılabilecek olması.

sureti ile atanmaların normalde her yılın Haziran - Eylül döneminde yapılması, ancak, iş mevsimi bu dönemi kapsayan hizmetler için Mart ve Ekim ayları esas alınması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı kadrolarında istihdam edilen sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfındaki personelin yer değiştirme suretiyle atanmaları ise her yılın Ocak ayı ile Haziran-Eylül döneminde yapılması gerekiyor. Getirilen değişiklikle İdare bu zorunluluklara tabi olmadan yılın her dönemi tayin yapabilecek.

Hizmet gereği yer değişikliği yapılan memurun ayrıldığı hizmet bölgesindeki eksik hizmetleri aynı hizmet bölgesi içindeki başka bir hizmet alanında tamamlaması mümkünse tamamlattırılmasının yanında yeni olarak İdarenin takdir yetkisine bağlı olarak memurun görev yaptığı hizmet bölgesinde ihtiyaç bulunmaması halinde diğer hizmet bölgelerine de atamasının yapılabileceğinin getiriliyor oluşu. Keza bu şekilde ataması yapılan memurun ayrıldığı hizmet bölgesindeki eksik hizmetlerinin daha sonra yine tamamlattırılacağı da yeni düzenlemenin önemli noktalarından. 

Hizmet gereği başka bir hizmet alanına veya bölgesine atanan memurlar, kurumların özel yönetmeliklerinde belirlenecek istisnalar dışında ayrıldığı hizmet alanına yeniden atanamayacağı da özellikle vurgulanıyor.

'in yazısının tamamını okumak için

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR