BIST 10.889
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.514,11
GÜNCEL

Memur alımlarıyla ilgili Kurtulmuş'tan flaş açıklama

Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş, memur alımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş memur alımlarıyla ilgili olarak, "Burada da üç temel prensibimizin, ehliyet, liyakat ve millete sadakat olduğunun altını çizmek isterim" dedi.

Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde, insan hakları örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de, 15 Temmuz'da hiç hatırlanmak istenmeyen, ülkeye son derece ağır bedeller ödetmek üzere tasarlanan darbe teşebbüsünün geride bırakıldığını ifade etti.

Bu darbe teşebbüsünden Türkiye'nin kurtulmasında, halkın kararlı bir şekilde tankların önüne çıkması, darbecilere meydanları bırakmamasının etkili olduğunu belirten Kurtulmuş, ayrıca başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, siyasetin son derece kararlı ve dik duruşu, siyasi partilerin hepsinin darbecilerin karşısına dikilmesi, STK'ların, medyanın darbe girişimine karşı cansiperane demokrasiyi savunmasının büyük bir badirenin az hasarla atlatılmasına vesile olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 40 yıllık bir hazırlıkla devleti ele geçirmek ve milleti paralelize etmek üzere harekete geçen bu çetenin ve arkasındaki güçlerin hazırlıklarının, millet tarafından püskürtüldüğünü söyledi.

Bunların çok ciddi bir şekilde içeride ve dışarıda kılcal damarlara kadar uzanan bir ağı olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, "Kararlı bir şekilde, ama insan hakları hukukun prensibinden asla vazgeçmeden, bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Belki yıllar sürecek bir mücadeledir. Şimdi bizim önümüzdeki süreçte yapacağımız şey, demokrasiyi bütün kurum ve kurallarıyla daha mükemmel bir hale getirecek bir kararlılığı ortaya koymaktır. Ayrıca hiç kimsenin bir darbe daha yapmayı dahi aklının ucundan geçiremeyeceği bir sistemin oluşmasıdır." diye konuştu.

MEMUR ALIMLARI ŞEFFAFLAŞACAK

Temelinde darbe üreten ve maalesef darbenin zemini olarak da Türk Silahlı Kuvvetlerini hazırlayan bu anlayışın bütünüyle geride kaldığını belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bunun dışında çok önemli bir alanımız da Türkiye'de kamu düzeninin, kamu yönetiminin şeffaflaştırılmasıdır. Özellikle devlet yönetiminde, kamu kadrolarında paralel birtakım yapılanmaların bundan sonra ilanihaye önüne geçmek için devletin bütün kadrolarının, milletin tamamına açık hale gelmesidir. Burada da üç temel prensibimizin, ehliyet, liyakat ve millete sadakat olduğunun altını çizmek isterim. Şu yere, bu yere, şu cemaate, bu cemaate değil millete sadakatin esas alındığı bir yapılanmayı gerçekleştirmek inşallah mümkün olur."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR