BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.455,76
İŞÇİ

Medya-İş önemli bir örnek

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, ''Medya-İş, gerçekten Türk sendikal tarihinde çok önemli bir örnek'' dedi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Medya-İş'in, yetkili sendika hakkını elde ettiğini aktardı, kısa sürede örgütlenmesini tamamlayarak Türk sendikal yaşamında görülmemiş bir başarıya imza attığını belirtti.

Arslan, Medya-İş'in basın emekçilerini en iyi şekilde temsil edecek vizyona sahip olduğunu ve taahhütlerini adım adım gerçekleştirdiğini ifade etti.

Toplu sözleşmeyle ilgili Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) bir itiraz konusu olduğunu dile getiren Arslan, bu sıkıntıların aşılacağını kaydetti.

''Bizim toplu sözleşmeden beklentimiz, var olan hakları geri götürmeden ileriye taşımak. Yeni haklar elde etmek ve medya emekçileriyle birlikte, Anadolu Ajansı'nın dışındaki basın kuruluşlarında örgütlenmek'' diyen Arslan, yapılacak iyi bir toplu sözleşmenin bu yolda atılacak önemli bir adım olduğunu aktardı.

Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

''Maalesef bir önceki sözleşmede yanlış bir uygulama yapılmış. Kıdemi yeni olanlara 30 gün kıdem tazminatı gün sayısı verilmiş, eskilerse 50 günde kalmış. Tabii böyle bir ayrım, adaletli bir ayrım değil. Biz, bunu daha ileriye taşımak istiyoruz. Bu konuda hem bu 30 günü artırmak istiyoruz, hem de diğer çalışanların hakları geri gitsin istemiyoruz. Çabamız o olacak. Yani hiçbir maddede geri gidiş olmasın, ileriye götürelim. Çünkü AA'nın yeni vizyonu, gerçekten çok genç dinamik, hakikaten çok başarılı arkadaşlarımız kurumda yer aldı. Müthiş bir çalışma var. Gece gündüz koşuyorlar.''

Arslan, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün hedefi etrafında toplanan kadronun çok iyi işler yaptığına vurgulayarak, ''AA'nın 100. yıl vizyonunda dünyanın en büyük haber ajanslarından biri olması hedefleniyor. Böyle bir vizyon var, bu vizyona uygun bir kadro oluşuyor. Biz de buna destek olmaya çalışıyoruz. Bu yeni kadronun çok iyi bir sözleşmeyle motive edilmesi gerektiğini düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR