BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Meclis'te karışık oturma düzenine veto!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, "Milletvekilleri Genel Kurul'da istedikleri yerlere otursun, farklı gruplar kaynaşsın" önerisine muhalefetten olumsuz yanıt geldi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, kavga kültürünün ortadan kalkması gerektiğini belirterek Meclis Genel Kurul'da oturma düzeninin kaldırılması gibi çalışmaların gündeme geleceğini ileri sürmüştü. Lakin muhalefet  bu öneriye sıcak yaklaşmadı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Parlamento Dergisi'ne verdiği röportajında, TBMM Genel Kurulu'ndaki oturma düzenine ilişkin "kavgaları sonlandıracak ve parti gruplarını kaynaştıracak" bir öneri getirdi. Meclis'te yasama faaliyetinde yaşanan tıkanıklıkları ortadan kaldırmak üzere İçtüzük değişikliği için siyasi parti gruplarına davet gönderdikten hemen sonra yayınlanan röportajında, Kahraman, 'özlemim' diyerek gündeme getirdiği önerisine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

BU BENİM ÖZLEMİM

"Benim şöyle bir özlemim oluştu: Milletvekilleri Genel Kurul Salonu'nda istedikleri yerde otursalar, farklı siyasi partilere mensup kişiler yan yana oturumu takip etseler, sohbetlerini yapsalar, kaynaşsalar. Bu kavga kültürü ortadan kalkmalı."

ÖNERİYE YANAŞMADILAR

TBMM Başkanı'nın İçtüzük daveti için siyasi parti gruplarıyla bir araya geleceği ilk toplantıda bu önerisini gündeme taşıması beklenirken, muhalefet partileri, "kaynaşma" önerisine yanaşmadı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Sayın Meclis Başkanı'nın bu görüşüne saygı duymakla birlikte hayal, biraz da fantezi olarak değerlendiriyorum" dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da öneriyi, "Kulağa hoş geliyor, sempatik görünüyor ama bir o kadar da hayal ürünü gibi" şeklinde değerlendirdi. Altay, "Sadece iyi niyetli bir düşünce olarak değerlendirebiliyorum. Üstelik, oylamalarda da büyük kargaşaya yol açabilir."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR