BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,85
ALTIN 2.431,62
GÜNCEL

Meclis'te 'darbe girişimi' sonrası tarihi toplantı son gelişmeler

Darbe girişimine karşı TBMM Genel Kurulu'nda olağanüstü toplantı yapılıdı. Siyasi partiler darbe girişimine karşı ortak tepki için bir araya geldi. İşte Meclis'teki tarihi oturumdan dakika dakika son gelişmeler...

Darbe girişimi sonrası Meclis'te gerçekleşen kritik oturumda parti liderlerinin açıklamalarını ve yaşananlar memurhaber.com'da...

Önlenen darbe girişimi sonrası 4 parti ortak bildiri üzerinde anlaşmıştı ve metnin okunması için Meclis Genel Kurulu saat 17.00'de olağanüstü toplandı. Meclis dışında da, ellerinde Türk bayraklarıyla binlerce vatandaş bulundu.

AK Parti, CHP, HDP ve MHP, darbe girişimine karşı ortak tavır aldı. 4 parti ortak metin üzerinde uzlaştı. Meclis Genel Kurulu da, saat 17.00'de olağanüstü toplandı.

 

Meclis Şeref Holü girişinde, ellerinde Türk bayrakları ile toplanan binlerce kişi, darbe karşıtı slogan attı. 

Genel Kurul'da, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından söz alan Meclis Başkanı İsmail Kahraman, İstiklal Marşı'nın kalan kıtalarını okudu. Bu sırada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, birkaç dakika sonra da Başbakan Binali Yıldırım Genel Kurul salonuna girdi.

Başkan Kahraman, "Milletimize bu acıyı yaşatanlar müstahak oldukları cezaya çarptırılacaklardır.... Gazi Meclis'e bomba atılmıştır... Milletin beslediği, eline silah verdiği unsurlar milletin bağrına silah dayamışlardır... Milletimize geçmiş olsun diyor, bir daha böyle bir kara gündem yaşanmamasını cenabı haktan niyaz ediyorum..

Şimdi sağduyumuzu koruyarak, kararlığımızdan hiçbir şey yitirmeden meseleyi kökünden halletmek için çalışma, yaraları sarma zamandıır... Meclis dün gece demeokrasi nöbetindeydi... Bugün de burada 4 partimizin ortak bir metinini birlikte okuyacağız, topluma sunacağız...

Duvarımızda yazdığı gibi egemenlik millete aittir ve toplum bunu haykırmıştır'' diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da katıldığı olağanüstü toplantıyı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay başkanları da izledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR