BIST 10.219
DOLAR 32,17
EURO 34,79
ALTIN 2.445,25
GÜNCEL

Meclis Başkanlığı seçiminde sürpriz sonuç

Bugün mecliste yapılan Meclis Başkanlığı ilk tur seçiminde sürpriz sonuçlar çıktı. MHP ve HDP adaylarına birer oy fazla aldı.

7 Haziran'da yapılan milletvekili seçiminin ardından oluşan 25. Dönem parlamentosunda TBMM Başkanlığı seçiminin iki tur yapıldı.

Bugün mecliste yapılan Meclis Başkanlığı ilk tur seçiminde Ak Partili İsmet Yılmaz 256, CHP'li Deniz Baykal 125, MHP'li Ekmeleddin İhsanoğlu 81 ve HDP'li Dengir Mir Mehmet Fırat 81 oy aldı.

MHP ve HDP'nin mevcut milletvekili sayısından birer fazla aldığı görüldü. MHP ve HDP başkan adaylarına Ak Parti veya CHP sıralarından birer oyun kaydığı gözlenirken, Meclis'te 258 vekili olan Ak Parti adayına 256 oy çıktı. Ak Parti'den Ekrem Erdem ile Mustafa Yer'in mazeretleri dolayısıyla katılmadığı bildirildi.

HDP VE MHP ADAYLARINA SÜRPRİZ DESTEK

Öte yandan mecliste 132 milletvekili olan CHP'de ise Deniz Baykal'a 125 oy çıktı.

İlk oylamaya mecliste toplam 545 milletvekili katıldı. Oylamada 2 boş oy çıkarken, geçerli oy sayısı 543 oldu.

MHP ve HDP'ye fazladan verilen 1'er oyun CHP'den kaydığı düşünülüyor.

İKİNCİ TURDA SONUÇLAR

Mecliste bugün birinci tur oylamadan sonuç çıkmayınca ikinci tur oylama da yapıldı. İkinci tur oylamada, Ak Parti'nin oylarında değişiklik olmazken, MHP ve HDP'ye kayan CHP oyları geri geldi. İşte sonuçlar:

Ak Parti 256

CHP 128

MHP 80

HDP 80

MECLİS BAŞKANI YARIN SEÇİLECEK

İki tur oylamanın sonucunda meclis başkanı seçilemedi. Üç ve dördüncü oylamalar ise yarın yapılacak. Yarın yapılacak oylama ile meclis başkanını seçmiş olacak.

meclisteki-7-haziran-2015-seçimi-sonrasi-milletvekili-dağilimi.jpg

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR