BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Meclis başkanı kim olacak yarın seçiliyor

TBMM'de yarın başkanlık heyecanı yaşanacak. Meclis Başkanlığı için AK Parti'nin aday gösterdiği milletvekili İsmail Kahraman "Frak siparişi verdim, hazırlanıyor" dedi. İşte Meclis Başkanlığı yarışına ilişkin tüm detaylar...

Meclis yarın 27'nci başkanını seçecek, TBMM yarın adaylık yarışına sahne olacak.

TBMM yarın yapılacak Meclis Başkanlığı seçimine hazırlanıyor. AK Parti'nin adayı İsmail Kahraman, Meclis Başkanlığı'na adaylık başvurusunu yapan ilk isim oldu. Ayrıca AK Parti Grup başkanvekilleri Mahir Ünal, Ahmet Aydın ve İlknur İnceöz ve AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ile adaylık başvurusunu yaptı.

KRİTİK ÜÇÜNCÜ TUR

Meclis Başkanlığı seçiminde ilk iki turda adayların 367 oy alması gerekiyor. Adaylardan hiçbirinin bu sayıya ulaşamaması halinde üçüncü tur seçim yapılacak. Bu turda seçilebilmek içinse 276 oy gerekiyor. 317 milletvekili bulunan AK Parti'nin adayı Kahraman'ın da üçüncü turda seçilmesi bekleniyor.

'FRAK SİPARİŞİ VERDİM'

Gazetecilerin "Frakınız hazır mı?" sorusuna Kahraman, "Frak siparişi verdim, hazırlanıyor" yanıtını verdi. Kahraman, "Aktif siyasete dönüşünüz muhteşem oldu" denilmesi üzerine, "Yok. Siyasetten ayrılmamıştım ki... Hayatın kendisi siyaset" dedi. Kahraman HDP'li Leyla Zana'nın yemin kriziyle ilgili bir soruya ise, "Biz kriz çözmeye alışığız" karşılığını verdi. CHP ise Meclis Başkanlığı'na İsmet İnönü'nün torunu Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan'ı aday gösterdi. Bilgehan'ın adaylık başvurusunu Meclis Başkanlığı'na CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Özgür Özel yaptı. Altay, "CHP, kadının siyasete katılımı noktasındaki hassasiyeti de dikkate alarak Sayın İnönü'yü TBMM Başkanlığına aday olarak göstermiştir" diye konuştu. MHP Meclis Başkanlığı'na Yusuf Halaçoğlu'nu aday göstermeye hazırlanırken HDP'nin de adayını bugün netleştirmesi bekleniyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, yarın yapmayı planladıkları AK Parti grup toplantısını farklı illerden gelecek milletvekillerinin gelişinde zorun olabileceği düşüncesiyle salı ya da çarşamba günü gerçekleştireceklerini belirtti. Ünal, Hükümet programının okunması, görüşmeler ve güven oylamasının ne zaman yapılacağının Hükümet kurulduktan sonra belli olacağını belirtti. Ünal, grup başkanvekili sayısının 4'ten 5'e çıkacağını hatırlatarak, "TBMM Başkanlık Divanı üye sayısı belli olduktan sonra isimleri bildiririz" diye konuştu.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR