BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,84
ÖĞRETMEN

MEBBİS giriş ekranı MEBBİS ne işe yarar?

MEBBİS giriş ekranı ne demektir? MEBBİS ne işe yarar?MEBBİS giriş ekranına nasıl ulaşılabilir? MEBBİS giriş işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde.

Öğretmenlerden velilere, öğrencilere kadar eğitim sisteminin içine dahil olan herkes tarafından ifade edilen MEBBİS'i nedir? Ne işe yarar? MEBBİS giriş ekranı. İşte MEBBİS ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

MEBBİS'in açılımı; Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri'nin kısaltmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan elektronik hizmetlerin bütünü MEBBİS olarak ifade ediliyor. Başta e-Okul olmak üzere birçok hizmet, online olarak MEBBİS sayesinde kullanıcılara iletilir.

MEBBİS içerisinde birçok elektronik uygulama barındırmaktadır. Bu uygulama modüllerinde bazı şunlardır: e-burs modülü,e-yatırım modülü,yönetici modülü,faaliyet modülü,e-mezun...Bu elektronik uygulamalar sayesinde eğitim camiasında görev yapan her düzeyde çalışan (müdür, yönetici, öğretmen v.s.) kendileri için uygun modülleri kullanarak elektronik ortamda işlemler yapma imkanına kavuşuyor.

MEBBİS; kişilerin özlük , kimlik , sendika , hizmet yılı , hizmet puanı , bakmakla yükümlü olduğu kişiler ve izin işlemleri , hastalık ve refakat izni gibi daha birçok bilginin bulunduğu bir sistemdir.

MEBBİS İÇİNDE BULUNAN MODÜLLER

-Devlet Kurumlari Modülü

-e-Burs Modülü

-Evrak Modülü

-e-Yatırım İşlemleri

-Meis Modülü

-Meis Sorgu Modülü

-e-Alacak Modülü

-Tefbis

-Kitap Seçim Modülü

-Döner Sermaye Modülü

-EgiTek Sınav Modülü

-Sosyal Tesis Modülü

-TKB Modülü

-Performans Yönetim Sistemi

-MEB İnternete Erişim Modülü

-Öğretmenevi Faaliyet Modülü

-Faaliyet Modülü

-Yönetici Modülü

-e-Mezun

-İlköğretim Kurum Standartları Modülü

-Özel MTSK Modülü

-Özel Öğretim Kurumları Modülü

-Özürlü Birey Modülü

-RAM Modulu

-Okul Gelişim Programı Modülü

-Mal,Hizmet ve Yapım Harcamaları

MEBBİS HİZMETLERİ

-e-Okul

-e-Akademi

-Halk Eğitim

-Açık Öğretim Kurumları

-e-Yurt

-e-Taşınır

MEBBİS'E NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Mebbis girişi için; öncelikle bir kullanıcı adı ve şifreye sahibi olunmalı. Mebbis kullanıcı adı ve şifresini okul müdürlüğünden alınmalı. MEBBİS sistemine;  adresinden giriş yapılır. Fakat giriş yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Öncelikle dikkat etmeniz gereken ilk adım; tarayıcınızın adres satırında bu site adresini görmeden herhangi bir bilgi girişi yapmanız güvenlik açısından çok önemli. Daha sonra yukarıdan girmiş olduğunuz adres üzerinde bulunan kullanıcı adı, şifre ve doğrulama kodunu girilir ve  MEBBİS giriş butonuna basılıyor ve sisteme giriş sağlanır.

MEBBİS NASIL KULLANILIR?

Mebbis öğretmen, veli ve idareci girişi bulunmaktadır. Öncelikle bu uygulamayı kullanmak için kullanıcı adı ve şifreye sahip olmalısınız. Eğer bu bilgilere sahip değilseniz çalıştığınız okulun idaresinden alabilirsiniz. İlk önce MEBBİS internet adresine gitmelisiniz. Ardından açılan sayfadaki bilgi formuna kullanıcı adınızı ve şifrenizi uygun boşluklara doğru bir biçimde yazmalısınız. Ayrıca güvenlik kodunu da girmeniz gerekir. Son olarak bilgilerinizi kontrol edip ‘Giriş’ sekmesine tıklayın ve önünüze gelecek olan ekranda işleminizi bitirebilirsiniz.

MEBBİS GİRİŞ EKRANI

Açık öğretim lisesi 2015-2016 2. dönem sınavı 1. oturum, 2. oturum, 3. oturumları için başvurular, açık öğretim ortaokulu 2015-2016 2. dönem sınavı 1. oturum ve 2. oturumları için başvurular, aday öğretmenliğe geçiş yazılı sınavı ve eğitim kurumları müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı yazılı sınavı için başvurular başladı.

Tüm sınavlar için MEBBİS modülünden son başvuru tarihi 13 Mart 2016 23:59'da sona erecek. Sınavlardan herhangi biri için onaylandığınız zaman son onay tarihi ise 15 Mart 2016 23:59 olarak bildirildi.

MEBBİS NE İŞE YARAR?

Bu sistem ile birlikte öğretmen ve personeller kendi kimlik bilgilerine, sendika, hizmet puanı, izin bilgilerine, hastalık ve refakat izni bilgilerine, hizmet yılı ve özlük bilgilerine kolayca erişim sağlayabilirler. Yani tüm eğitimciler çalıştıkları süre boyunca onlara gerekli olacak tüm bilgilere kolaylıkla bu sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR