BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

MEB yönetici atama yönetmeliği nasıl olmalı?

Okul yöneticiliğinin ilk kademesi olan, müdür yardımcılığı için öncelikle belli bir süre öğretmenlik yapılması şartı konulmalıdır. Eğitim yazarımız Ekrem Aytar, MEB yönetici atama yönetmeliğinin düzenlenmesine ilişkin detayları kaleme aldı.

MEMURLAR-ÖZEL İÇERİK-30 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri sonuçlandı. Kazanan tüm adayları tebrik ediyor, hayırlı görevler yapmalarını diliyoruz. En büyük tebriği de son yılların en fazla katılımı ile sandığa giden seçmene, hür iradeleri ile oylarını kullanan halka yapmayı da ihmal etmiyoruz. Seçimlerin sonucuna piyasalar dövizin normalleşme sürecine girmesi, borsanın yükselme emareleri ile pozitif anlamda yüksek perdeden ses vererek değerlendirdi.

Seçim öncesinde meclisten geçen ve cumhurbaşkanı tarafından da onaylanan “Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında nasıl bir uygulama yapılacağını merakla bekleyen okul müdürü ve müdür yardımcıları da taşların yerine oturmaya başladığını fark ediyor. Şu ana kadar MEB tarafından konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Sadece bundan sonra okul müdürü ve müdür yardımcılığının bir kadro olarak değil, dört yıllığına görevlendirme ile gerçekleştirileceği netlik kazanmış durumda. Bunun dışında performansa dayalı, sınava dayalı veya daha farklı görevlendirme yolu ile yapılacak atamaların nasıl yapılacağı yönündeki görüşler yorumdan ileriye giden bir konumda değildir.

Ekrem Aytar'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN!

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR