BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.439,36
GÜNCEL

MEB 2020-2021 okulların açılış tarihi!

Uzaktan eğitim sisteminin son bulması ve e-okul üzerinden karnelerin verilmesiyle beraber 2020-2021 okul açılış tarihi gündeme geldi. Mart ayından beri uzaktan eğitim gören öğrencilerin merakını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk giderdi.

Yaklaşık 18 milyon öğrenci 19 Haziran Cuma günü yaz tatili dönemine girdi. Resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi, 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Ardından ise yeni eğitim öğretim dönemine girilecek. Yeni takvime göre, 2020 2021 eğitim öğretim döneminin eylül ayında başlaması planlanıyor.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okulların eğitim-öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim-öğretim yılı önümüzdeki eylül ayında başlayacaktır. Bakanlığımızın yaz aylarındaki kurs ve benzeri faaliyetleriyse kendi takviminde devam edecektir." demişti.

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA 
Geçtiğimiz günlerde bir canlı yayında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, eğitim gündemine dair değerlendirmeler yaptı. Telafi eğitiminin hemen arkasından okulların açılmasının planlandığını dile getiren Selçuk, Kovid-19 süreci dolayısıyla şimdiden net tarih vermenin doğru olmayacağını, sürecin açıklanan verilere göre değişebileceğini ifade etti.

Hürriyet'in haberine göre; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Vaka sayısının artması veya salgının devam etmesi durumunda eğitim öğretim yılının eylülde açılmama veya uzaktan eğitimin kalıcı olma ihtimali var mı" sorusu üzerine, bugün buna yanıt vermenin kolay olmadığını söyledi.

Bakan Selçuk, gelecek dönemde telafi eğitiminin teknik ayrıntıları hakkında daha geniş bilgiler paylaşacaklarını açıklayarak, velilerin bu konuda endişe yaşamaması gerektiğini vurguladı.