BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

MEB 2014 Bursluluk Sınavı başvuruları başlıyor!

Devletin en kapsamlı bursu olarak nitelendirilen MEB'in 2014 yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’na (PYBS) başvuruları başlıyor. Memurhaber.com yazarı Ekrem Aytar, PYBS bursları ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.

MEMURLAR- ÖZEL İÇERİK-EKREM AYTAR- Ülkemizde maddi imkânsızlıklardan dolayı eğitimine devam edemeyen öğrenci yok mudur? Yoktur demeyi can-ı yürekten isterdik. Fakat zaman zaman basına da yansıyan, elektronik posta kutumuza da gelen, okul giderlerini karşılayabilmek için eğitim bursu isteyen çok sayıda kişi olduğunu görüyoruz. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve yardımsever kişiler bu isteklere bir yere kadar cevap vermeye çalışıyor. Bu kişilerin verdiği burslar da genellikle yüksek öğretimde okuyan öğrencilere yönelik oluyor.

Ülkemizde ortaöğretim ve liselerde eğitim-öğretim gören öğrencilere yönelik en geniş anlamda bursu devlet, MEB vermektedir. Ortaokulların 5, 6, 7,8. sınıf ve liselerin 9, 10 ve 11. sınıflarında okumakta olan öğrencilerden şartları tutanlar MEB’in 2014 yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’na başvurabilir ve bu imkânlardan yararlanabilirler.

EKREM AYTAR'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR