BIST 10.320
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.465,17
GÜNCEL

MEB-2013 SBS yerleştirme takvimini açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, tercihlerinden birisini asil olarak kazanan öğrencilerin, 12-16 Ağustos 2013 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar kayıtlarını yaptırabileceklerini duyuruldu.

Öte yandan yerleştirme işlemlerine ilişkin yayınlanan sayısal verilere göre 904 bin 114 kişi tercih yaparken, 624 bin 490 aday asıl listeden kayıt hakkı kazandı.

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Basın ve Halklaİlişkiler Müşavirliği

Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi çerçevesindeyerleştirme işlemleri, öğrencilerin genel başarı sıraları ve yüzdelikdilimlerini gösterir şekilde açıklanan Ortaöğretime Yerleştirme Puanına (OYP)göre gerçekleştirilmiştir. Yerleştirme sonuçları 06 Ağustos 2013 tarihi itibariyle www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmaya başlamıştır. Öğrencilerimiz TC Kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini bu adreslerden öğrenebileceklerdir.



Yerleştirme Takvimi için tıklayınız

Yerleştirme işlemleri sonucunda; bazı öğrencilersadece asıl olarak, bazı öğrenciler hem asıl hem yedek olarak ve bazıöğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilirler. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asıl ya da yedek olamayabilir. Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler birden fazla tercihine yedek olabilir.

Öğrencilerin yerleştirme sonuç bilgilerinde, herhangibir ortaöğretim kurumuna asıl olarak yerleştirildiği okul var ise bu okulunbilgileri, yedek olarak yerleştirildiği okul/okullar var ise yedek okullar vebu okulların kayıt dönemleri hakkında bilgiler bulunmaktadır. Veliler https://e­okul.meb.gov.tr adresindeki "Veli Bilgilendirme Sistemi" nden sürekliolarak bilgilendirilecektir. Bu nedenle velilerin belirtilen internet adresiniyerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, SMS ilebilgilendirilmek isteyen velilere Mobil Bilgilendirme Servisi aracılığı ileyerleştirme sonuçları bildirilecektir.


Yerleştirme Takvimi için tıklayınız

Asıl KayıtDönemi;

Tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenci, 12–16 Ağustos 2013 tarihleri arasında saat17:00'ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydınıyaptırabilecektir.

Asıllisteden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 12–16 Ağustos 2013 tarihleri arasındasaat 17:00'ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybedeceklerdir.

Yedek Kayıt Dönemi;

Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden biriniasıl olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 16 Ağustos 2013 saat 19:00'dan itibaren boşkalan kontenjanlara yedek listeden yedeklik sırası dikkate alınarak kayıt hakkıkazanan öğrenciler ilan edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadaröğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkıverilecektir.

Her öğrencikayıt hakkı kazandığı okula, kayıt hakkı kazandığı gün hariç 3 iş günüiçerisinde saat 17:00'ye kadar kayıt yaptırmak zorundadır. Kayıt yaptırmadığıtaktirde, boş kalan kontenjanlara sistem tarafından yedek listede yer alansıradaki öğrenciye kayıt hakkı verileceğinden bu haklarını kaybedeceklerdir.

Yedek kayıtdöneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciyekayıt hakkı verilmesi işlemi, 26 Ağustos 2013 saat 17:00'ye kadar sistem tarafındanotomatik olarak yapılacaktır. 19–26 Ağustos 2013 tarihleri arasındaki yedekkayıt dönemi içerisinde yedek listeden kayıt hakkı kazanan sıradakiöğrencilerin ilanı her gün saat 19:00 da açıklanacaktır.

26 Ağustos2013 saat 19:00 itibariyle kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 29Ağustos 2013 saat 17:00'ye kadar devem edecektir.

Yedeklisteden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, verilen kayıt süresiiçerisinde kayıtlarını yaptırmamaları durumunda bu haklarını kaybederler.Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkıkazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki okuldakikayıtları sistemden otomatik olarak düşer.

Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi birortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği hâlde kayıt yaptırmayanveya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler sınavsız öğrenci alanortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabileceklerdir.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile DinÖğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okulların açık kalan kontenjanlarınaOrtaöğretime Yerleştirme Puanına (OYP) göre merkezi sistem üzerinden ön kayıtyolu ile 9-16 Eylül 2013 tarihleriarasında "2013 Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi Tercih ve Yerleştirmee-Kılavuzu" nun 2.9. maddesinde yapılan açıklamalar ve uygulama takvimiçerçevesinde öğrenci alınacaktır.

Kayıt HakkıKazanamayan Öğrenciler;

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının "çok programlı liselerin (ÇPL) bünyesindekigenel liselerin, imam hatip liselerinin ve meslek liselerinin" 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları, 12-29Ağustos 2013 tarihleri arasında e-kayıt sistemi ile elektronik ortamdayapılacaktır. Sınavsız öğrenci alan çok programlı liselerin bünyesindeki genelliselere, imam hatip liselerine ve meslek liselerine kayıt yaptırmak isteyenlerbölge sınırlaması olmaksızın 10 (on) adet okul tercihi yapabilecektir.Öğrenciler hem imam hatip liselerine hem meslek liselerine hem de ÇPLbünyesindeki genel liselere kayıt yaptıramazlar.

Yerleştirme işlemlerine ilişkin sayısal veriler ve enyüksek puana sahip ilk on öğrencinin kayıt hakkı kazandığı okullara ait listeekte sunulmuştur.

İlgililerin konuyla ilgili her türlü soruları için MEBİletişim Merkezi Alo 147 hattına 7 gün 24 saat başvurabileceklerini belirtmekisteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkilerMüşavirliği

2013 Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi Yerleştirme İşlemi Sayısal Bilgileri

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR