BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,45
GÜNCEL

MASAK eski Başkan Yardımcısı gözaltında!

ŞANLIURFA merkezli 8 ayrı ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda, MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) eski Başkan Yardımcısı Mustafa Türkkot ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü yapılanması kapsamında sabah saatlerinde 8 ayrı ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyonlarda, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, Şanlıurfa Organize Sanayi Başkan Yardımcısı Mehmet Öksüzoğlu, MASAK Başkan Yardımcısı Mustafa Türkkot, Şanlıurfa'da bulunan özel bir hastanenin yöneticileri ve örgütün Bozova sorumlusu 1 öğretmen ve eşinin de aralarında bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı.

1.5 MİLYON AKTARILMIŞ

Gözaltına alınan zanlıların usulsüz yöntemlerle elde ettikleri yıllık 1.5 milyon TL parayı FETÖ / PDY terör örgütüne aktardıkları ileri sürüldü.

KIZ ÖĞRENCİLERİ TEHDİT ETMİŞLER

Yürütülen operasyonlarda gözalıtana alınan Bozova sorumlusu 1 kişi ve eşinin de, yurtlarında kalan kız öğrencilerin yurttan ayrılmalarına izin vermedikleri, ayrılmak isteyen kız öğrencileri, "babanızı arayıp erkeklerle dolaşıyor deriz" diyerek tehdit ettikleri ileri sürüldü. Bir kız öğrencinin babasının da kızını sokak ortasında dövdüğü iddia edildi.

ÖRGÜTÜN SÖZDE ŞANLIURFA İMAMI ARANIYOR

Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan FETÖ / PDY terör örgütünün sözde imamı olan O.N. K.'nın da henüz yakalanmadığı öğrenildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR