BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Manisa'da 3 polis tutuklandı!

Manisa Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 ilde eş zamanlı olarak yapılan Paralel Yapı operasyonunda usulsüz dinleme iddiasıyla gözaltına alınan 5 emniyet personelinden 3'ü tutuklandı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri tarafından 5 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan 2'si şube müdürü 5 emniyet mensubundan 3'ü tutuklandı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan, daha önce Manisa'da görev yapmış eski İstihbarat Şube Müdürü M.D. ile şube müdürü O.K, emniyet personeli H.D, B.K. ve R.Ö, emniyetteki sorgulamalarının ardından sağlık kontrollerinden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Sağlık Kontrolü sırasında 'Özgür basın varsa konuşayım' diyen Şube Müdürü O.K. savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Diğer 4 emniyet görevlisi ise "Paralel Devlet Yapılanması" içerisinde faaliyet göstererek 'usulsüz dinleme', 'görevi kötüye kullanma', 'evrakta sahtecilik', 'iftira', 'özel hayatın gizliliğinin ihlali', 'kişisel verileri usulsüz ele geçirme ve depolama' iddiası ve tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Eski İstihbarat Şube Müdürü M.D. ile B.K. ve R.Ö. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, zanlılardan, H.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR