BIST 10.140
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.460,22
GÜNCEL

Maliye'nin yeni müfettişleri göreve başlayacak

Maliye Bakanlığı’nın elindeki 5 bin 61 kişilik müfettiş ordusu, önümüzdeki ay yüzde 70 yükseliş gösterecek. Teknoloji ağırlıklı eğitim almış gençlerin orduya dahil olmasıyla vergi denetimleri yeni bir uygulamayla gerçekleştirilecek.

Bugün gazetesinin haberine göre; Maliye Bakanlığı, gelişen teknoloji karşısında vergi kayıp ve kaçağıyla daha etkin mücadele edebilmek için klasik vergi müfettişi profilini değiştirecek radikal adım atıyor. Halen 5 bin 61 olan vergi müfettişi sayısını artırmak için önümüzdeki ay, 7 Eylül ve 28 Eylül'de iki ayrı sınav yapacak olan Maliye, bu sınavlardan ilkinde bin 500, ikincisinde de 2 bin olmak üzere toplam 3 bin 500 vergi müfettişi yardımcısını denetim ordusuna katacak.

MASADAN NOKTA ATIŞI

Maliye'nin denetim kadrosuna katacağı yeni vergi müfettişlerinden önemli bir bölümü bilgisayar, elektrik-elektronik, makine, imalat, endüstri, kimya, inşaat ve yer bilimleri gibi mühendislik alanlarından mezun olan mühendisler oluşturacak. Ayrıca denetim ordusuna yeni katılacak matematik, istatistik, fizik, kimya ve biyoloji mezunu gençlerle birlikte vergi denetimleri farklı bir boyut kazanacak. Teknolojiyi iyi kullanan mühendislerle fen bilimleri ve fen teknolojileri kökenli müfettişler saha denetimlerinden çok, veriler üzerinden yapacakları teknik analizlerle nokta atışı denetim yapacak.

SEFERBERLİK İLAN ETTİK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de mali konularda teknolojik hizmet vermek için seferberlik ilan ettiklerini belirterek, "Beyanların yüzde 90'ı elektronik ortamdan geliyor. Elektronik denetime geçeceğiz. Bundan sonra denetimleriniz bile artık elektronik olacak" demişti. Şimşek ayrıca, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında vergi denetimlerine ilişkin bilgiler verirken, bilgisayar teknolojileri kullanarak denetimleri daha etkin hale getirdiklerine ilişkin verileri gazetecilerle paylaşmıştı.

HEDEF 12 BİN UZMAN

Maliye Bakanı Şimşek, son bir yıl içerisinde 800 yeni vergi müfettişinin göreve başladığını böylece vergi müfettişi sayısının 5 bini aştığını belirtirken, bu sayıyı kısa süre içerisinde 10 bine, orta vadede de 12 bine çıkaracaklarını açıklamıştı. Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı bünyesinde halen 351 vergi başmüfettişi, 2 bin 761 vergi müfettişi ve bin 949 da vergi müfettişi yardımcısı olmak üzere toplam 5 bin 61 müfettiş görev yapıyor. Yeni alınacak 3 bin 500 yeni vergi müfettişi mevcut denetim ordusunun yüzde 70'ine karşılık geliyor.

8.581 kişi: İki sınav sonunda ulaşılacak müfettiş sayısı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR