BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,07
ALTIN 2.465,89
GÜNCEL

Magandalarla, 'Düğün polisi' mücadele edecek!

Samsun’da düğünlerde havaya ateş açanlarla ‘düğün polisi’ ilgileniyor. Düğünlere konuk gibi katılan sivil polisler,magandalara müdahale ederek can kayıplarının önlemiş oluyor.

Bugün gazetesinin haberine göre; Samsun Emniyet Müdürlüğü, düğün magandalarını tespit etmek ve üzücü olayların önüne geçebilmek amacıyla örnek bir uygulama başlattı.Uygulamayla sivil kıyafetli bir ya da iki polis düğüne giderek takipte bulunuyor. Polisler havaya ateş edilmesi durumunda müdahale edip bu kişileri engellemeye çalışıyor.

'BÖYLE GELENEK OLAMAZ'

Samsun'da düğün magandalarının tabanca ve tüfekleriyle havaya ateş etmesi sonucu can kayıplarıyla sonuçlanan olaylar nedeniyle Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçerek bir proje hazırladı. Düğün magandalarının önüne geçmek için 2 ay önce kent merkezinde 'düğün polisi' uygulaması başlatıldı.

Özellikle sokak düğünlerinde görevlendirilen bir ya da iki polis düğünü sonuna kadar takip ediyor. Polis memurları düğün sırasında davetlilerin tabanca veya tüfekle havaya ateş etmesi halinde hemen müdahale ederek magandaların herhangi bir can kaybı vermesini engelliyor.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Emir Reşat, "Edindiğimiz bilgi ve şikayetlerin özellikle üstüne gidiyoruz.Görevli arkadaşlarımız arasında gidip düğün sahibiyle görüşen de var, görüşmeden 'ajan polislik' yapan da var. Silahla havaya ateş etmek bir gelenek olamaz" dedi.

EMNİYET 2 BİN BÖLÜM DİZİ İZLEDİ

Emniyet, izlenme oranları yüksek yerli dizilerde trafik kurallarına uyup uyulmadığını takip ediyor. 2012 Ekim'de başlayan proje kapsamında görevli polisler söz konusu dizileri tek tek izliyor. Polislerin 11 aylık sürede 2 bin bölüm dizi izlediği öğrenildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR