BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,08
ALTIN 2.324,58
ÖĞRETMEN

LYS şampiyonu görme engelli Fulya'nın kazandığı okula bakın

Lisansüstü Yerleştirme Sınavları'nda (LYS) 5 puan türünde Türkiye birincisi olan Konyalı görme engelli Fulya Akkaya, Boğaziçi Üniversitesi iktisat bölümüne yerleşti.

LYS şampiyonu  görme engelli Fulya Akkaya'nın hayali gerçek oldu.  Açıklanan LYS sonuçlarına göre TM-1, TM-2, TM-3, TS-1, TS-2 puan  türlerinde Türkiye birincisi olan Fulya Akkaya, tek tercihi olan, hayalini  kurduğu Boğaziçi Üniversitesi iktisat bölümünde öğrenim görecek.

 Azmi ve çalışkanlığıyla çevresindekilerin takdirini toplayan Akkaya,  üniversite sıralarına oturacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.  LYS şampiyonu Akkaya, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından  aldığı mutlu haberi, AA muhabiriyle paylaştı.  Büyük şirketlerde üst düzey yönetici olmayı hedeflediğini belirten  Akkaya, bunun için Boğaziçi Üniversitesi iktisat bölümünü tercih ettiğini  söyledi.  

HAYALLERİMİN PEŞİNDEN GETTİM 

  Akkaya, sonuçların ilan edildiği dakikaları soğukkanlılıkla  beklediğini anlatarak, şöyle konuştu:   "Çok mutluyum, inşallah sevdiğim alana yoğunlaşacağım. Hayallerime  kavuştum. Hiçbir şey bitmedi. Kendimi daha çok geliştireceğim. Hiç pes etmedim,  istekle, programlı ve düzenli bir şekilde çalıştım. Emeğimin karşılığını da  aldım. Edebiyat, matematik ve coğrafya zaten ilgi alanımdı. Ailem, hocalarım ve  arkadaşlarım bana hep destek oldu. Babam hukuk eğitimi almamı çok istiyordu ama  ben hayallerimin peşinden gittim."

 Lise öğrenimi sırasında İstanbul'a düzenlenen gezide Boğaziçi  Üniversitesinden çok etkilendiğini dile getiren Akkaya, tercihini de bu yönde  kullandığını aktardı. Akkaya, engellilere hayatta hiçbir zaman ümidini kesmemeleri mesajını  vererek, "Özgüven çok önemli. Hiçbir zaman yılmasınlar. Sosyal olmayı tercih  etmeliler. Azmedip çalıştıktan sonra başarılamayacak hiçbir iş yok." dedi.

KIZIMI YANLIZ BIRAKMAM  

Anne Berlin Akkaya ise kızının çok düzenli çalışarak başarı elde  ettiğini dile getirdi. İstanbul'da kızının yanında yeni bir hayata başlayacaklarını ifade  eden anne Akkaya, "Eğitim hayatı boyuncu kızımı yalnız bırakmadım. Şimdi de  inşallah İstanbul'da birlikte kalacağız. Kızımın kariyerinde başarılı olacağına  inanıyorum. Bize bu mutluluğu yaşattığı için ona çok teşekkür ediyorum. Onunla  gurur duyuyoruz. 'Azim nedir' diye sorsalar 'Fulya' diye cevap veririm. Başka söz  kullanmam." diye konuştu.

lys
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR