BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
MEMUR

LYS 2016 yerleştirme sonuçları ÖSYM sorgulama ekranı

LYS 2016 sonuçları ÖSYM'den gelen son dakika bilgisine göre açıklandı. Adayların heyecanla beklediği LYS sonuçları bugün yani 10 Ağustos tarihinde açıklandı. Adaylar hangi üniversiteye yerleşeceğini nasıl öğrenecek? İşte detaylar...

LYS 2016 üniversite yerleştirme tercihleri belli oldu. Tercih yapan adayların heyecanla beklediği LYS 2016 yerleştirme sonuçları son dakika bilgisine göre açıklandı. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesine girip sonuçlarını öğrenebilirler. LYS sonuçlarınızı öğrenmek için tıklayınız...

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre LYS 2016 yerleştirme sonuçları bugün saat 11:00 itibariyle açıklandı. Adayların heyecanla beklediği üniversite sonuçları belli oldu. Adaylar üniversite kayıtlarına 15 Ağustos'ta başlayacak.

LYS TERCİH SONUÇLARI SORGU EKRANI GİRİŞİ

2016-ÖSYS Merkezî Genel Yerleştirme Sonuçları İnternet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. Yerleştirme Sonuç Belgeleri basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 

LYS 2016 sonuclari son dakika osym tarafından aciklandi

KAYITLAR 15 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 15-19 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 12-16 Ağustos arasında yapılacak. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

ÜNİVERSİTE SONUÇLARI BELLİ OLDU TIKLA ÖĞREN

Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 13 Mart’ta uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 18-19-25-26 Haziran’da gerçekleşen Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. Yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenilebilir. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

lys
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR