BIST 10.083
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.425,24
GÜNCEL

LYS 2016 soruları açıklanma tarihi ÖSYM açıkladı

LYS 2016 maratonu bugün yani 18 Haziran tarihinde başladı. Sınava giren adaylar sınav sorularının ne zaman yayınlanacağını merak ediyor. LYS 2016 sınav soruları yayınlanma tarihi, sınav soruları nasıldı? İşte detaylar...

LYS 4 Sosyal Bilimler sınavıyla üniversiteye giriş maratonu başladı. Coğrafya, tarih ve felsefe grubundan sınava giren adaylar en çok hangi alanda zorlandı. LYS sınav soruları nasıldı? LYS sınav soruları ne zaman açıklanacak? Detaylar memurhaber.com'da.

LYS yorumları ve LYS soru ve cevapları memurhaber'de tartışılıyor. Büyük maraton LYS bugün başladı. Peki ama LYS soruları bu sene nasıldı, sorular kolay mıydı zor muydu? LYS Sosyal Bilimler soru ve cevapları, LYS Tarih soru ve cevapları, LYS Coğrafya soru ve cevapları, LYS Felsefe soru ve cevapları nasıldı. Siz de 2016 LYS soru ve cevapları yorumunuzu yazın yayınlayalım.

2016 LYS-4 sonrası tüm soru ve cevapları öğrenciler tartışıyor. LYS 4 soru ve cevapları ÖSYM ais tarafından açıklanmadan  önce bilgiler memurhaber'de paylaşılıyor.

LYS SORULARI VE CEVAPLARI 19 HAZİRAN'DA AÇIKLANIYOR
Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) 5 oturumundan ilki bugün Sosyal Bilimler Sınavı (LYS- 4) ile başlıyor. Sınava 517 bin 12 aday başvurdu. Tarih, coğrafya-2 ve felsefe grubu olmak üzere 3 testten oluşacak sınav saat 10.00’da başlayacak ve 135 dakika sürecek. Adaylar toplam 90 soru yanıtlayacak. Bu test gazetecilik ve halkla ilişkiler başta olmak üzere Türkçe Sosyal (TS) puanlarıyla tercih yapmak için adayların girmek zorunda oldukları testlerden birisi. Yarın ise Matematik Sınavı (LYS-1) var. Sınav saat 10.00’da başlayacak ve 135 dakika sürecek. Bu sınava hem tıp ve mühendislik tercihi yapmak için Matematik Fen (MF) hem de hukuk gibi bölümlerde okuyabilmek için Türkçe Matematik (TM) puanlarını oluşturmak isteyen adaylar girecek. Sınava başvuran 683 bin 176 aday matematik testinde 50, geometri testinde de 30 soru yanıtlayacak. Önümüzdeki hafta sonu 25 ve 26 Haziran tarihlerinde ise Fen Bilimleri (LYS-2) Edebiyat Coğrafya (LYS-3) ile Yabancı Dil (LYS-5) sınavları var.

Bugün ve yarın yapılacak LYS-4 ve LYS-1 sorularını ÖSYM pazar günü LYS-1 tamamlandıktan sonra internet sitesinde erişime açacak.

lys
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR