BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.422,96
GÜNCEL

LYS 2016 sonuçları açıklanma tarihi ÖSYM açıkladı

LYS 2016 sınav maratonu başladı. Sınavdan çıkan adaylar ise sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. 2016 LYS sonuçları ÖSYM tarafından açıklanan son dakika bilgisine göre belli oldu.

LYS 2016 sonuçları ne zaman açıklanacak, TC kimlik numarasıyla öğrenilebilir mi? Sonuçlar nereden öğrenilecek soruları yanıt buldu. Üniversiteye girişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Giriş Sınavı'dan (YGS) en az 180 puan yaklaşık 1 milyon öğrenci, dört yıllık fakültelere yerleşmek için LYS'ye girecek. LYS oturumları bu hafta sonu ve gelecek hafta sonu 5 oturumda tamamlanacak.   

LYS oturumları 25-26 Haziran'da da devam edecek. LYS-5 (Yabancı dil sınavı) da 25 Haziran cumartesi  saat 14.30'da başlayacak. Yabancı Dil Sınavı Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılacak. Sabah 10.00'da da LYS-2 (fen bilimleri sınavı) gerçekleştirilecek. Adaylar, fizik, kimya ve biyoloji testlerini cevaplayacak. 26 Haziran Pazar günü de LYS-3 (edebiyat-coğrafya sınavı) yapılacak. LYS-3'te, Türk dili ve edebiyatı testi ile coğrafya-1 testi yer alacak.

ADAYLAR SINAVDA BUNLARI YANINIZA GÖTÜRMEYİN

Adayların yanlarında kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete gibi yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçları getirmemesi gerekiyor. Sınav salonları, ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecek. Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde bulunmaları duyuruldu. 

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK TC NO ÖĞREN

LYS sonuçları 18 Temmuz'da açıklanacak. Öğrenciler üniversite tercihlerini ise 26 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapacak. 24 üniversiteyi tercih etme hakları olacak. Tercih kılavuzunda öğrencilerin tercih etmek istediği programların puan türleri ve üniversitelerle ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. 2015 yılında Tıp Fakültelerine 40 bin, Hukuk Fakültelerinde 150 bin baraj sınırlaması getirilmişti. YÖK, bu yıl mühendisliğe de 240 bin başarı sırası barajı getirdi. Ziraat, su ürünleri ve orman fakülteleri bu barajdan muaf tutuldu. Mimarlığa ise 200 bin barajı getirildi. Yani mimarlık tercihi yapacak öğrencilerin Türkiye genelinde ilk 200 binde olması gerekiyor.

lys
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR