BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,27
GÜNCEL

LYS 2016 puan sonuçları ÖSYM sorgulama ekranı

LYS 2016 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu ÖSYM tarafından yanıt buldu. ÖSYM 2016 LYS sınav sonuçlarını açıkladı.

LYS 2016 sonuçları ne zaman açılanacak, Türkiye'de yaşanan darbe girişimi nedeniyle LYS sonuçlarının açıklanması ertelenir mi sorusu yanıt buldu. ÖSYM tarafından 2016 LYS sınav sonuçları açıklandı.

Darbe girişimi nedeniyle daha sonra açıklanacağı iddia edilen LYS sonuçları için flaş bir açıklama geldi. ÖSYM'den yapılan açıklamada LYS sonuçlarının açıklanmasında herhangi bir değişiklik olmadığını duyurdu.

LYS sonuçları ile ilgili adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olup YGS sonuçları da LYS sonrasında internetten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacaktır. LYS sonuçlarını açıklandığı andan itibaren aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından 26 Temmuz- 2 Ağustos 2016 tarihleri arasında adaylar tercihlerini yapabilecekler. Adayların 24 tercih hakkı bulunuyor.

Tercih bildirim işleminizitamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız.

lys
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR