BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
ÖĞRETMEN

KYK burslar hangi ayda ödenecek 2019 ilk ödeme ne zaman?

Eğitim hayatları boyunca devlet tarafından maddi destek almak isteyenlerin başvurduğu KYK burs başvuru sonuçlarına göre ilk ödeme 2019 yılının Ocak ayında yapılacak. Peki ön Lisans, lisans, doktora ve yüksek lisans bursları kaç para olacak?

internethaber.com'un haberine göre KYK burs başvuru sonuçları için beklenen süreç başladı. Üniversite öğrencilerinin eğitim hayatları boyunca maddi destek sağlayacakları KYK burs başvuru sonuçları e-devlet üzerinden açıklanacak. 15 Ekim'de başlayan KYK burs başvuruları 21 Ekim'de sona ermişti. 

Peki KYK burs paraları bu sene ne kadar oldu ve hangi öğrenciye kaç para burs ödemesi yapılacak? Lisan önlisasn burs ücretleri 500 doktora 1000 lira, yüksek lisans bursu ise 1500 lira olacak. KYK burs ödemeleri ise 2019 yılının ocak ayında başlayacak. 

BURS MİKTARI NE KADAR: Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde öğrencilere takdim edilen 425 liralık Ön Lisans ve Lisans bursu bu yıl, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıkladığı gibi 500 lira olacak. 500 liralık burs ve kredi ödemeleri, yeni yıl itibariyle başlayacak. Yapılan açıklamada, yeni yılda yüksek lisans öğrencilerinin 1000 lira, doktora öğrencilerinin ise 1500 lira burs ya da kredi ödemesi alacağı yer aldı.

KYK BURS SONUÇLARININ ARDINDAN TAHHÜTNAME DETAYI: YurtKur'un resmi web sitesinde şu açıklama yapıldı: Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinden ilan edilmektedir. Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak e-devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilir.

 DİKKAT!
Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi verilmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

KYK BURS VE KREDİ ARASINDA FARKLAR NE: Karşılıksız olarak verilen KYK bursları aynı zamanda Başbakanlık Bursu adıyla da anılmaktadır. Öğrenim Kredisi ise öğrencilere eğitim süresince verilen, eğitim süresi bittikten sonra belirli düzende geri alınan borç paradır.

Kaynak: internet haber

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR