BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.434,95
ÖĞRETMEN

KYK burs/kredi başvuru sonuçları kyk.gov.tr'de açıklandı mı?

KYK burs/kredi başvuru sonuçları kyk.gov.tr'de açıklandı mı? Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK burs başvur sonuçları TC ile sorgula. KYK kredi sonuçları açıklandı mı?

MEMURLAR- KYK burs/kredi başvuru sonuçları kyk.gov.tr'de açıklandı mı? Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK burs başvur sonuçları TC ile sorgula. KYK kredi sonuçları açıklandı mı?

KYK bursu yalnızca üniversite öğrenimi gören yükseköğrenim öğrencileri VGM ise tüm yaştan öğrencilere kurum veren bir kurumdur. Maddi durumu nedeniyle eğitim de sıkıntı çeken öğrencilere verilen bu bursların başvuruları alınmış fakat henüz açıklanmamıştır.

KREDİ VE YURTLAR KURUMU (KYK) 
 
KYK Kredi ve burs sonuçları 2015 yılı için ne zaman açıklanacak? Çoğu yüksek öğrenim öğrencisi bu sorunun cevabını merak etmekte. KYK işlemleri yapılmaya devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuruları sonlandırılalı 1 ay geçti fakat henüz sonuçların açıklanmaması yükseköğrenim öğrencilerini meraklandırdı.

 
KYK Burs ve Kredi Sonuçları Öğrencilerin merakla beklediği KYK kredi burs sonuçları henüz açıklanmadı. Aralık ayı ikinci yarı  içinde açıklanması beklenen kyk burs ve kredi sonuçları e-devlet ve kyknın burs ve kredi sorugulama ekranından öğrenilebilecek. 
 
KYK Burs sonuçlarını kyk.gov.tr üzerinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca sonuçlar e-Devlet üzerinden den de öğrenilebilecektir. Bunun nedeni ise burs işlemlerinden sonrasının e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek olunması.
 
Burstan Yararlanamayacak Olan Öğrenciler
 
• Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
• Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
• Yabancı uyruklu öğrenciler,
• Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
• Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
• Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenci
• Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında , en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,
• Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
• Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler ,
 
burstan yararlanamazlar.
 
KYK Öğrenim Kredisinden Yararlanamayacak olan öğrenciler
 
• Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında, en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip öğrenciler,
• Bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrenciler,(dikey geçiş ve master-doktora hariç)
• Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
• Sağlık sebebi dışında önlisans mezunlarından ara vermek suretiyle intibak programına başlayan öğrenciler,
• Önlisanstan lisans öğrenimine geçmek için intibak eğitimi yapan öğrenciler, (intibak programı süresince)
• Kredi isteğinde bulunduğu tarihte kayıtlı olduğu öğretim kurumunda bir öğretim yılından fazla başarısız olan öğrenciler,
• Kurumdan daha önce burs yada öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
• Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
• Yabancı uyruklu öğrenciler,
• Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,
• Kesin hükümle mahkum olması
• Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre kredi almaya yeterli bulunmayan öğrenciler, öğrenim kredisinden yararlanamazlar.


T.C. VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 
 
T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Başvuru ve Başvuru Şartlarını sizler için araştırdık ve haberimizin detaylarında sizlere linkleriyle beraber sunduk.
 
VGM Burs Hizmeti, Vakıflar Genel Müdürlüğünce vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla ailelerinin maddi durumu yeterli olmayan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İlk Öğretim ve Orta Öğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere ve Yüksek Öğrenim gören öğrencilere burs verilmektedir.
 
VGM burs sonuçları da henüz açıklanmadı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden bugün (8 Aralık 2014) de yapılan yurt yedek liste kayıt duyurusunda da belirtildiği gibi, VGM burs sonuçları Kredi Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasında sonra yapılacak. Burs adaletinin sağlanması ve ihtiyaç sahiplerinin öceliklenmesi nedeniyle Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları KYK sonuçlarından sonra açıklanıyor.
 
VGM burs sonuçları ise vgm.gov.tr üzerinden TC Kimlik No ile yapılabilmektedir. 
 
2014 -2015 Öğretim Yılı Yükseköğrenim Öğrencilerine Burs Başvurusu Şartları
 
1- Vakıflar Genel Müdürlüğünce 20.08.2013 tarih ve 28741 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda 2014-2015 öğretim yılında Yükseköğrenim Öğrencilerine burs verilecektir.
2- Burs verilecek öğrencilerin tespiti Bu Yönetmeliğin ekinde yayımlanan Değerlendirme Kriterlerine göre yapılmaktadır.
3- Burs başvuruları vgm.gov.tr web sayfamızdaki Yükseköğrenim Öğrenci Burs Yardımı Başvuru Formunu doldurmak suretiyle 15 Eylül- 30 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır.
4- Burs hizmetinden;
a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrenciler.
b) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencileri.
c) Ek süre öğrenim gören öğrenciler.
d) Yüksek lisans ve doktora öğrencileri.
e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler.
f) Örgün eğitimde öğrenim görmeyen öğrenciler.
g) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrenciler.
faydalanamazlar;
5- Aynı aileden sadece bir öğrenciye burs verilir.
6- Başvuru sonuçları Aralık ayı içerisinde vgm.gov.tr web sayfamızda yayınlanacaktır.
7- Burs almaya hak kazanan öğrencilerin ödemeleri 01.01.2015 tarihinden itibaren yapılacaktır.
8- Genel Müdürlük gerekli gördüğü takdirde, burs alan öğrencilerin beyan durumlarını araştırabilir. Araştırma sonucunda öğrencinin durumunda gerçeğe aykırı herhangi bir hususun tespit edilmesi halinde öğrencinin bursu kesilir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrencilere ödenen bursların tamamı yasal faizi ile birlikte öğrenciden tahsil edilir.
 
Burs başvuru formunun titizlikle incelendikten sonra doldurulması gerekmektedir. Aksi taktirde sonradan iptal veya düzeltme yapılması mümkün olmamaktadır.

 
2014 -2015 Öğretim Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Öğrencilerine Burs Başvurusu Şartları
 
1- Vakıflar Genel Müdürlüğünce 27.09.2008 tarih ve 27010 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Vakıflar Genel Müdürlüğü Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda 2014-2015 öğretim yılında ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine burs verilecektir.
2- Burs verilecek öğrencilerin tespiti Bu Yönetmeliğin ekinde yayımlanan Değerlendirme Kriterlerine göre yapılmaktadır.
3- Burs başvuruları vgm.gov.tr web sayfamızdaki Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı Başvuru Formunu doldurmak suretiyle 15 Eylül- 14 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır.
4- Burs hizmetinden;
a) Kamu kurum ve kuruluşlarınca bakım altına alınan öğrenciler,
b) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrenciler,
faydalanamazlar.
5- Aynı aileden sadece bir öğrenciye burs verilir.
6- Başvuru sonuçları Aralık ayı içerisinde vgm.gov.tr web sayfamızda yayınlanacaktır.
7- Burs almaya hak kazanan öğrencilerin ödemeleri 01.01.2015 tarihinden itibaren yapılacaktır.
 
Burs başvuru formunun titizlikle incelendikten sonra doldurulması gerekmektedir. Aksi taktirde sonradan iptal veya düzeltme yapılması mümkün olmamaktadır.

KYK DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM ÇALIŞTAYI BAŞLADI
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organize ettiği “Kredi ve Yurtlar Kurumu Değişim ve Dönüşüm Çalıştayı” Antalya’da başladı.
 
Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, KYK Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan, Bakanlık Bilgi İşlem Daire Başkanı Huzeyfe Yılmaz ile KYK üst düzey yöneticileri ve ilgili personelin katıldığı çalıştay üç gün sürecek.
 
Açılış konuşmasını Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden'in yaptığı etkinliğin ilk gününde KYK Genel Müdürü Prof. Dr. Kaymakcan ve Bilgi Işlem Daire Başkanı Yılmaz da dinleyicilere hitap etti.
 
KYK Daire Başkanları, Bölge Müdür ve yardımcıları kendi alanlarında ilgili personellere çeşitli sunumlar yaparken, çalıştayda kredi/burs ve yurt başvuru, değerlendirme, yerleştirme, kayıt, öğrenci takip, tesis kiralama, arsa ve malzeme tahsis, işletici seçimi süreçlerine ilişkin de görüşmeler yapılıyor. Çalıştayın sonunda ise tüm bu konularda temel bir sistemin oluşturulması ve gerekli kararların alınması hedefleniyor.
 
Çalıştayda yarın, KYK'da sürdürülen 'Değişim ve Dönüşüm Projesi' kapsamında planlanan takvime uygun olarak analizi tamamlanan mevcut süreç uygulamalarında iyileştirme, geliştirme ve değişiklik konularda çeşitli oturumlar yapılacak.



Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs-Kredi Yönetmeliği'nde yapılan değişikliği anımsatarak, burs almaya hak kazanan öğrencilerin bundan sonra notere giderek taahhütnameyi tasdik ettirmelerinin gerekmeyeceğini vurguladı. Bu düzenlemeyle senet olayının kalktığını ifade eden Kaymakcan, vatandaşın notere ücret ödemesine gerek kalmadığını ifade etti.

Daha önceki uygulamayı anlatan Kaymakcan, öğrenim kredisi veya burs almaya hak kazanan öğrencilerin eskiden notere gittiğini, ücret ödeyerek buradan taahhütnameyi aldığını belirtti. Kaymakcan, ''Öğrenciler bu külfetten kurtulmuş oldu'' dedi. Öğrenci tarafından taahhütnamenin öğrenci tarafından elden kuruma veya bölgelerdeki yurtlara iletildiğini hatırlatan Kaymakcan, ''Bize gelen senetler sistemde taranıyor, ondan sonra öğrencinin hesabı açılıyordu'' diye konuştu.

Resmi site üzerinden yapılan açıklamaya göre; Yükseköğrenim öğrencilerinin barınma, beslenme, kredi-burs hizmetleriyle öğrenimlerine; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle kişisel gelişmelerine katkıda bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, başlangıçta Millî eğitim Bakanlığının denetiminde iken, bu denetim 06 Şubat 1970 tarihli Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi gereğince Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmiş, daha sonra 13.12.1983 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 179 sayılı KHK?nin 52/b maddesi ile Millî eğitim Bakanlığının bağlı kuruluşu, 04.05.2009 tarih ve 27218 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanının onayı ile Başbakanlığa bağlı kuruluş haline getirilmiş, 10.12.2010 tarih ve 27781 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6082 sayılı Kanun ile Başbakanlığa bağlanmış, bilahare 08.07.2011 tarihli ve 27988 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi gereğince de Gençlik ve spor Bakanlığı ile ilgilendirilmiştir.

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu için e-devlet üzerinde gerçekleştirilebilecek işlemler için tıklayın.

''Elden belge getirme dönemine son''

Yeni düzenlemeyle, kredi veya burs almaya hak kazanan öğrencilerin sonuçlar açıklandıktan sonra, e-devlet şifresi alması gerektiğini vurgulayan Kaymakcan, ancak bu şifreyi 18 yaşından büyük öğrencilerin alabileceğini, 18 yaşından küçük olanlara bu şifrenin verilmediğini belirtti.

18 yaş üstü öğrencilerin PTT'den, e-devlet şifresi alması gerektiğini belirten Kaymakcan, şifreyi kullanarak, '''' internet adresinde yer alan kredi ve yurtlarla ilgili bölüme gireceklerini anlattı.

Böylece öğrencinin bu bölümde yer alan taahhütnameye ulaşacağını ifade eden Kaymakcan, burada öğrencinin okul bilgisinin yer alacağını, metni okuyarak onaylaması gerektiğini kaydetti. Kaymakcan, onaylanan metnin doğrudan sistem üzerinden kuruma ulaşacağını, böylelikle öğrencilerin elden bir belgeyi ilgili birimleri ulaştırması durumunun da sona erdiğini belirtti. Prof. Dr. Kaymakcan, burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilerin taahhütnameyi aldıkları şifre ile onaylamayı unutmamaları konusunda uyarıda bulundu.

 
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR