BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
ÖĞRETMEN

KYK Burs-Kredi ve Sonuçları Açıklandı! KYK sonuçları SORGULA

2014 KYK Burs/Kredi/Yurt Başvuru sonuçları açıklandı.İşte KYK kredi ve yurt çıkan öğrencilerin listesi.

 - 2014- 2015 yılı eğitim öğretim döneminde üniversite kazanan gençlerin Kredi Yurtlar Kurumu başvuru sonuçları belli oldu. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi sonuçlarını memurhaber.com'dan öğrenebilirsiniz. 

Üniversite öğrencilerin öğretim hayatlarında maddi açıdan en büyük yardımcılarından biri olan KYK burs ve kredi başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı. Ne yazık ki ülkemizde eğitim ücretleri ailelerin bütçelerini aşıyor. Bu yüzden KYK burs ve kredileri öğrencilerin eğitim hayatlarında biraz olsa maddi açıdan rahatlama sağlıyor.

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN 

2014 KYK Burs/Kredi/Yurt Başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK yurtları hem maddi açıdan hem de olanakları açısından öğrenciler için büyük birer fırsat KYK burs ve kredisi ise öğrencilerin eğitim hayatları için maddi anlamda en büyük yardımcılardan biri. LYS 2014 tercih sonuçlarına göre üniversiteye yerleşen öğrenciler için şimdi kalacak yer bulma zamanı. 2014 KYK Burs/Kredi/Yurt Başvurusu Son Durum Nedir?

KYK Yurt DEPOZİTE ÜCRETİ NEDİR VE NE KADARDIR?

KYK yurtlarında öncelik her zaman kız öğrencilere verilmektedir.

KYK yurtlarına kayıt zamanında 176 Türk Lirası depozito ve ilk ayın ücretini peşin olarak ödemeniz gerekmektedir. Depozito ücreti yurttan ayrıldığınız gün size geri ödenmektedir.

Her sene öğrencilerin yemek destek burslarına kredilere ve yurt ücretlerine zam yapılmaktadır.

Öğrenciler KYK yurt ücretlerini düzenli olarak yatırmak zorundadırlar. Herhangi bir usulsüzlük yada ücret yatmadığı zaman öğrenci yurttan ihraç edilir.

Yurt ücretleri yaz aylarında da yatırılmaya devam edilmektedir.

KYK BURS MİKTARI 2014-2015 YILI İÇİN NE OLACAK?

2013-2014 Yılı için KYK Kredi ücretleri 300 TL'ydi. Bu yıl 2014 KYK Kredi miktarı 320 TL olarak belirlendi.

KYK YURT YEMEK ÜCRETLERİ

Öğrenciler yemek ücretlerini kendileri ödemektedirler fakat devlet her sabah kahvaltısı için 2.20 Türk Lirası ve her akşam yemeği için 4.50 Türk Lirası burs vermektedir.

KYK YURT TÜRLERİ NELERDİR?

Öncelikle KYK Yurtlarına bağlı 3 tür yurt bulunmaktadır. Genel Yurtlar, Yarı özel yurtlar ve özel yurtlar. Özel yurtların fiyatları şehirlere göre değişmektedir ve devlet yurtlarının fiyatlarının en az 3-4 katı fiyatlara sahiplerdir.

Genel yurtlar ve ücretleri 111 Türk Lirası olarak bilinmektedir. Genel Yurtlar fiyat olarak düşük fiyata sahip olmaları tabi ki daha düşük bir hizmete sahip olmalarından kaynaklıdır. Aşağıdaki resim temsili olup genel yurtları ithaf etmektedir.

Yarı Özel Yurtlar, yarı özel yurtlar genel yurtlara nazaran biraz daha nitelikli yurtlardır. Bu yurtların aylık ücretleri ise 180 Türk Lirası civarıdır

Özel yurtların fiyatları bulundukları yere göre değişmektedir. Fakat en düşük özel fiyatlı yurdun fiyatı dahi devlet yurtları fiyatlarının 3 katı kadardır.

KYK 2014-2015 YURT BAŞVURULARI

Kredi Yurtlar Kurumu yurt başvuruları başladı. Başvuruların başlaması ile birlikte öğrenciler KYK yurtlarını ve ücretlerini merak etmeye başladı. Resimli açıklamalar ve fiyatlar ile KYK Yurt türleri ve ücretleri burada. KYK yurt ücretleri ne kadar, kyk yurt türleri nelerdir, kyk yurt fiyatları aylık ne kadar, kyk yemek  fiyatları,kyk yurt ücretleri ve şartları, kyk yurt fiyatlar, kyk burs ve yurt fiyatları, Kredi Yurtlar Kurumu yurtları ile ilgili merak edilenlerin cevapları burada.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerine devam eden Kredi Yurtlar Kurumu, yaptığı duyuru ile birlikte devlet yurtlarına başvuruları kabul etmeye başladığını duyurdu.

Öğrenciler KYK yurtlarında kalmak isterlerse; başvurularını 11 Ağustos 2014 tarihine kadar yapabilecekler.

2014 KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2014-2015 yılı kyk yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler yurt başvurularını yapıyorlar fakat öğrencilerimiz yurt sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağını merakla bekliyor..kyk yurt başvuru sonuçları ve yerleştirme duyurusu yine kyk tarafından başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra,üniversite kayıtları başlamadan önce yapılacak..

KYK başvuru sonuçları Gençlik ve spor Bakanlığı'nın açıklamasının hemen ardından burada olacak. KYK başvurularını kaçıran öğrenciler için ikinci bir hak tanınmayacak.

BURS/KREDİ BAŞVURUSUNU YAPTIM. SONUCU NASIL VE NEREDEN ÖĞRENECEĞİM?

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler durumlarını Kurumumuz www.kyk.gov.tr sayfasından takip edebilirler.

"ÖNCELİKLİ" OLARAK BURS-KREDİ ALAN ÖĞRENCİLER KİMLERDİR?

Şehit çocukları,
Gazi çocukları,
Sosyal Güvenlik Kurumundan; malullük, vazife malullüğü veya harp malullüğü aylığı alanların kendileri ve çocukları ile vazife malulü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları,
Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %40 ın üzerinde olduğu tespit edilen özürlü öğrenciler,
Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
Lise ve dengi öğrenimlerini Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
Terör sebebiyle köyleri boşaltılanlar,
“Milli Sporcu Belgesi” almış amatör sporcular,
İlk yüze giren öğrenciler
öncelikli olarak burs almaktadırlar.

GENÇLER İSTEDİ, BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SÜREYİ UZATTI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaz aylarında hizmet veren nöbetçi yurtların açık kalma süresini, gençlerden gelen yoğun talep üzerine 5 Eylül 2014 tarihine kadar uzattı.
Bakan Çağatay Kılıç, nöbetçi yurtların yeni öğretim dönemine hazırlık aşamasında temizlik ve tadilat gibi genel çalışmaların yapılabilmesi amacıyla daha önce 25 Ağustos'a kadar hizmet vermesinin kararlaştırıldığını hatırlattı.

"KYK'nın asıl sahibi gençlerimiz"

Bu kararın ardından özellikle staj, kurs, sınav ve yaz okulu gibi sebeplerle Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında barınan öğrencilerden yaz döneminin sonuna kadar sürenin uzatılması yönünde yoğun bir istek geldiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

"Bakanlık olarak Türkiye'nin 81 ilinde 300 binden fazla öğrencimize hizmet veriyoruz. Her zaman vurguladığım gibi; KYK'nın asıl sahibi genç kardeşlerimiz. Onların istek ve taleplerini yerine getirebilmek için tüm şartlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz. Yurtlarımızın yeni sezona hazırlanabilmesi açısında ilk etapta 25 Ağustos'ta tadilat ve yenileme çalışmalarının başlaması kararını almıştık. Ama genç kardeşlerimiz bu sürenin yaz döneminin sonuna kadar uzatılması adına bizden bir talepte bulundular. Biz, gençlerimizin her talebine anlık olarak çözümler üreten, onlar gibi genç ve dinamik bir kurumuz. Nöbetçi yurtlarımızda süre uzatılması talebini de yaz kursu, sınav, staj ve benzer süreçleri göz önünde bulundurarak 5 Eylül 2014 tarihine kadar uzattık. Hem yaz döneminde, hem de normal öğretim döneminde yurtlarımızın en iyi şekilde hizmet verebilmesi adına çalışmalarımız devam edecek."

Üniversite için zorlu yollardan geçmiş öğrenciler için artık üniversite hazırlıkları başladı. Üniversite öğrencilerin öğretim hayatlarında maddi açıdan en büyük yardımcılarından biri olan KYK burs ve kredi başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı. Ne yazık ki ülkemizde eğitim ücretleri ailelerin bütçelerini aşıyor. Bu yüzden KYK burs ve kredileri öğrencilerin eğitim hayatlarında biraz olsa maddi açıdan rahatlama sağlıyor.

KYK'DAN SON RESMİ AÇIKLAMA!

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖSYM, ARA SINIF, YURTİÇİ DEĞİŞİM PROGRAMI,YURT DIŞI DEĞİŞİM PROGRAMI YURT BAŞVURULARI SONA ERMİŞTİR.

2014-2015 öğretim yılı kredi/burs başvuruları ilerleyen tarihte www.kyk.gov.tr internet adresinden  alınacaktır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR