BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,47
ÖĞRETMEN

KYK burs başvuru tarihi Kılıç açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi ve burs başvurularının başladığını bildirdi.

Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, KYK başvurularının 12 Ekim'de sona ereceğini söyledi.

Kılıç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, KYK kredi ve burs başvurularının başladığını, faydalanmak isteyen öğrenciler için son günün 12 Ekim olduğunu belirtti.

TWITTER'DAN PAYLAŞTI

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada da burs ve kredi için, yurt içinde ve KKTC'de okuyanların, diğer yabancı ülkelerde önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerin "e-Devlet" üzerinden veya "kyk.gsb.gov.tr" adresinden başvuru yapabileceği ifade edildi.

Açıklamada, başvuruların, 12 Ekim Çarşamba günü saat 23.59'da sona ereceği kaydedildi.

KYK BURS BAŞVURU NASIL YAPILIR?

KYK başvurularının nasıl yapılacağı konusunda da detaylara yer veren KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, alınacak müracatların tamamının e-Devlet üzerinden yapılacağını, alınan başvurulardaki bilgilerin doğruluğunu 11 devlet kurumuna doğrulattıktan sonra burs tahsislerine başlanacağını sözlerine ekledi.

İlk başvuruların KYK resmi internet sitesi "kyk.gsb.gov.tr" üzerinden alınacağı işlem, sonuçların açıklanması ve öğrencinin burs/kredi almaya hak kazanmasının ardından resmi evrakların hazırlanmasıyla devam edecek. Başvuru öncesinde öncelikli adaylardan istenecek resmi evraklar ise şu şekilde olacak;

*Şehit çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşleri) veya gazi çocuğu (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge),
*Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi)
*Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (KYK tarafından araştırılacaktır.)
*Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (KYK tarafından araştırılacaktır.)
*3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi kapsamında ki öğrenciler (Valilikten alınacak belge)
*Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular KYK tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.)
*Anne ve babası vefat edenler,(KYK tarafından Mernis'den alınmaktadır.)

HER BAŞVURAN ÖĞRENCİYE KREDİ/BURS ÇIKMAYACAK

Kredi ve burs tahsisi konusunda belirli kriterlere sahip olan KYK, öğrencilerin ve ailelerinin maddi durumlarını inceledikten sonra gerekli gördükleri kişilere burs ya da kredi tahsis etmektedir. Bu kriterlerin değerlendirilmesi, öğrencilerin teslim edeceği belgeler ve başvuru esnasında internet üzerinde belirtecekleri beyanlar karşılaştırılacak, iki bilgi arasındaki tutarlılık göz önünde bulundurularak sonuçlandırılacaktır. 

Eğer iki bilgi arasında tutarsızlık varsa, teslim edien resmi evraklar kurum tarafından baz alınacak. kredi başvurusu sonucunda burs ya da kredi almaya hak kazanamayan öğrencilere ise herhangi bir bilgi verilmeyecektir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR