BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,84
ALTIN 2.436,49
GÜNCEL

Kültür ve Turizm Uzmanlığı Yönetmeliği değişti!

Kültür ve Turizm Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 8 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kültür ve Turizm Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 8 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı.

YÖNETMELİK

Kültür ve Turizm Bakanlığından:

KÜLTÜR VE TURİZM UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 18/8/2012 tarihli ve 28388 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kültür ve Turizm Uzmanlığı Yönetmeliğinin 23 üncü maddesinin ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş ve diğer fıkralar buna göre teselsül ettirilmiştir.

"(3) Uzman yardımcısınca hazırlanan ve birim amirince teslim alınan tezin bir örneği ilgili birim amirince yedi gün içinde uzman yardımcısının tez danışmanına verilir. Tez danışmanı on gün içinde tez ile ilgili raporunu hazırlar ve ilgili birim amirine verir."

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Uzman yardımcısının hazırladığı tez, birim amirince tez danışmanı raporu ile birlikte, tez danışmanı raporunun teslim edildiği tarihten itibaren on gün içerisinde Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğüne beş kopya olarak gönderilir."

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesinin ikinci fıkrasına "yazılı" ibaresinden sonra gelmek üzere "ve/veya sözlü" ibaresi eklenmiştir.

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan "buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgenin uzman yardımcılığı döneminde veya yeterlik sınavı tarihinden itibaren en geç iki yıl içerisinde ibraz edilmesi," ibaresi, "ÖSYM Başkanlığınca buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye yeterlik sınavından itibaren en geç iki yıl içerisinde sahip olması," şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"Geçiş hükümleri

GEÇİCİ MADDE 2 - (1) Bu maddenin yayımı tarihinde yürürlüğe giren değişiklikler, bu maddenin yayımından sonra uzman yardımcılığına atananlara uygulanır. Ancak, bu maddenin yayımı tarihinden önce ataması yapılmış olan uzman yardımcılarından tabi oldukları hükümlere göre yazılı yeterlik sınavına girmekle yükümlü olup henüz yeterlik sınavına girmemiş olanların yeterlik sınavları hangi tarihte atandıklarına bakılmaksızın yalnızca sözlü sınav şeklinde yapılabilir."

MADDE 6 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 - Bu Yönetmelik hükümlerini Kültür ve Turizm Bakanı yürütür.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR