BIST 10.613
DOLAR 32,24
EURO 35,05
ALTIN 2.487,03
GÜNCEL

Kripto paranın onayı çıktı halka arz oluyor tarih belli oldu!

Gün geçtikçe popülerliği artan kripto paralar için öncü olacak bir hamle ABD'nin ünlü kripto para borsası Coinbase'den geldi. Coinbase Global Inc, hisselerini ABD borsasının Nasdaq endeksine kote ettirmek için düzenleyici kurumdan onay aldı.

KRİPTO PARALARIN MEŞRULAŞMASI İÇİN KRİTİK BİR ADIM

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) kararı, ana akım finansal hizmetler endüstrisinde hızla onay görmekte olan kripto para birimlerinin meşrulaşması adına yeni bir güç katmış oldu.

Doğrudan halka arz planlayan Coinbase, hisselerinin Nasdaq'ta 14 Nisan'da işlem görmeye başlayacağı tahmin ediyor. Doğrudan halka arz yönteminde, ilk halka arzdakinin aksine hisselerin hiçbiri önceden satılmıyor. Şirketin hisse fiyatı, borsaya yapılan emirlerle belirlenecek.

ŞİRKETLER KRİPTO PARA İÇİN BİRER BİRER ADIM ATIYOR

Dünyaca ünlü elektrikli otomobil markası TESLA, dev teknoloji şirket Microsoft, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar konusunda dünyada oldukça popüler olan Visa'nın Bitcoin hamlesinin ardından bir adım da uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs'tan geldi.

ABD merkezli bir çok uluslu teknoloji şirketi Microsoft, hafta sonu merkezi olmayan kimlik platformu olan ION'un Bitcoin blokzincir sistemi ile çalışmaya başladığını bildirdi. Bununla beraber ION, artık merkezi olmayan kimlik belirleyicisinde çevrimiçi kimlikleri eşleştirmek için Bitcoin'in blokzincirini kullanacak.

VISA: 2022'DE DAHA FAZLA SEÇENEK SUNABİLİRİZ

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar konusunda dünyada oldukça popüler olan ABD merkezli çok uluslu finansman şirketi Visa, ödeme ağında hesap kapatma işlemleri için sabit bir kripto para USD Coin'i kullanacağını bildirdi. Visa, Crypto.com ile ortak bir pilot program başlattıklarını belirterek, ortaklarına 2022'de daha fazla seçenek sunabileceklerini açıkladı.