BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

Kreş açan kadınlara devletten büyük teşvik!

Hükümet, 'düşük fiyatlı' kreş açan kadınlara özel teşvikler sağlamak amacıyla çalışmalara başladı. Pakette faizsiz kredi, vergi indirimi ve sigorta prim desteği de bulunuyor.

MEMURLAR- Hükümet düşük ücretli kreş açmak amacıyla bir araya gelen kadınları desteklemek için harekete geçti. Çocuklu kadınların istihdama kazandırılması, kreş fiyatlarının aşağı çekilmesi ve sayılarının artırılması amacıyla hazırlanan pakette, faizsiz kredi kolaylığı, vergi indirimleri ve sigorta prim destekleri yer alıyor. Türkiye genelindeki kreşlerin durumlarına yönelik inceleme yapan Aile, Kalkınma ve Sağlık bakanlıkları kreşlerle ilgili bir rapor hazırladı. Rapor, 700 liradan başlayıp 2 bine kadar çıkan kreş fiyatlarının özel sektörde çalışan orta gelirli kesimin kreşten faydalanamadığı gerçeğini ortaya koydu. Bu nedenle işten ayrılmak zorunda kalan kadının iş hayatından uzaklaştığı görüldü.

ŞEHİR MERKEZLERİ ODAKLI

Sabah gazetesinin haberine göre; sağlanacak desteklerle, düşük ücretli kreş açılmasının yaygınlaştırılması ve tüm kesimlerin bu olanaktan faydalanabilmesi hedefleniyor. Düşük ücretli kreşlerin açılmasıyla ilgili desteklerin şehir merkezlerini kapsaması planlanıyor. Yapılan araştırmalara göre kreş ihtiyacı çekirdek ailelerin ağırlıkta olduğu Batı'da daha fazla hissediliyor. Doğu'da "geniş aile" geleneğinin yaygın olması nedeniyle çocukları güvenilir bir yere emanet etme sıkıntısı yaşanmıyor.

MASRAFLAR GİDER GÖSTERİLECEK

Hazırlanan teşvik paketiyle özel şirketlere de kreş desteği sağlanacak. Buna göre şirketler, kreş harcamalarının tamamını "gider" olarak gösterebilecek. Bu yolla özel sektörün kreş açmaya cezayla değil teşvikle özendirilmesi hedefleniyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR