BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
ÖĞRETMEN

KPSS ÖABT 2016 sonuçları ÖSYM sorgu ekranı

KPSS ÖABT 2016 sonuçları açıklandı mı, KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu adaylar tarafından merak ediliyor. ÖSYM tarafından açıklanan son dakika bilgisine göre KPSS ÖABT sonuçları bugün ya da en geç 05 Eylül tarihinde açıklanacak.

KPSS ÖABT 2016 sonuçları ne zaman açıklanacak, öğretmen adaylarının mesleğe adım atma mücadelesi olan KPSS ÖABT sınavı 20 Ağustos'ta tamamlandı. Peki ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarafından açıklanan son dakika bilgisine göre sonuçlar bugün yani 02 Eylül tarihinde ya da en geç 05 Eylül'de açıklanacak.

Öğretmenlik hayali ile yanıp tutuşan adayların heyecanla beklediği KPSS ÖABT’nin sonuçları henüz açıklanmadı. Adaylar öğretmenliğe geçişin ilk adımı olan KPSS ÖABT’nin bir an önce açıklanmasını bekliyorlar. Fakat ÖSYM’den konuya ilişkin herhangi bir duyuru yapılması. Sonuçların en geç bir hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz ise aşağıdaki linke tıklayıp sonuçlarınızı kontrol edebilirsiniz.

ÖABT KPSS SONUÇLARI NASIL KONTROL EDİLECEK?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR