BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
KPSS

KPSS Merkezi Yerleştirme Takvimi ne zaman açıklanacak?

Yönetmelik değişikliği beklendiği için açıklanamayan 2016 KPSS merkezi yerleştirme takviminin bu hafta içerisinde kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Yönetmelik değişikliği beklendiği için açıklanamayan 2016 KPSS merkezi yerleştirme takviminin bu hafta içerisinde kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Devlet Personel Başkanlığı, 2016 KPSS lisans sınavının 22 Mayıs'ta yapılacak olması nedeniyle 2016 Merkezi Yerleştirme takviminin belirlenmesinde gecikme yaşanacağını açıklamıştı.

SORUN NASIL GİDERİLECEK?

İlk merkezi atama tercihlerinin her yıl Haziran ayının sonlarında alındığı atama dönemi, KPSS lisans sınavının Temmuz'dan Mayıs'a alınması nedeniyle üniversite son sınıfta okuyan öğrencilerin 2014 KPSS puanlarının yeni sınav nedeniyle geçerliliğini yitirmesine yol açacaktı.

Ortaya çıkan sorunun giderilebilmesi için KPSS atama yönetmeliğinde değişiklik yapılması mecburiyeti, Ocak ayında açıklanması beklenme yerleştirme takviminin ertelenmesine sebep oldu.

TERCİH YAPILMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Konuyla ilgili DPB, 29 Ocak 2016 tarihinde bir açıklama yaparak Haziran ayında mezun olacak adayların 2016/1 KPSS kadrolarına tercih yapabilmesi için yapılan çalışmayla ilgili bilgi vermişti.

Açıklamada 2016/1 merkezi yerleştirme işlemlerinde 2014 Yılı KPSS sonuçlarının kullanılmasını ve 2016 Yılı Haziran ayında mezun olacak adayların da bu yerleştirmede tercihte bulunabilmesini sağlamak amacıyla DPB tarafından “Kamu Görevlerine ilk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı” değişikliğinin hazırlanarak Bakanlar Kuruluna gönderildiği ifade edilmişti. Beklenen yönetmelik değişikliği 26 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 Bu değişiklikle birlikte mevcut KPSS puanları, yeni yapılan sınavın sonuçları açıklanana kadar kullanılabilecektir. Böylece Haziran ayında mezun olacak üniversite son sınıf öğrencilerinin 2016/1 KPSS merkezi atamasında tercih yapmasının önündeki engel kaldırılmıştır.

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK

ÖSYM'nin daha önce açıkladığı "2016 Sınav Takvimine" göre KPSS lisans sınavı sonuçları 9 Haziran'da açıklanacaktı. Üniversitede okuyan öğrencilerin mezuniyet durumları en erken Haziran ayı sonunu bulacağı için yönetmelik değişikliği sonrası ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermek amacıyla Devlet Personel Başkanlığınca, Resmi Gazete'de 26 Şubat'ta yayımlanan yönetmelikle ilgili olarak aynı gün açıklama yapıldı.

 KPSS adaylarının 2016 merkezi yerleştirme takvimine yönelik değişiklikle birlikte bekledikleri tercih tarihleri bu hafta DPB'nin resmi internet sitesinden yapacağı açıklamayla birlikte kesinleşecektir. Takvimde, tercih tarihleriyle birlikte kamu kurumlarının boş kadro taleplerini bildireceği tarihler ve tercih kılavuzunun ÖSYM'ye gönderileceği tarihte ortaya çıkacaktır. Önceki yıllarda olduğu gibi 2016'da da iki merkezi atama yapılacaktır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR