BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11
KPSS

KPSS lisans 2016 sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KPSS lisans sınav sonuçları açıklanma tarihi değişti. ÖSYM 2016 mezunlarının 2016/1 KPSS tercihlerine başvurmak için gereken sonuçları 9 Haziran'dan 16 Temmuz'a ertelediğini açıkladı. İşte ÖSYM'nin KPSS 2016 açıklaması...

'2016 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak' sorusunun cevabı ÖSYM'den geldi. ÖSYM'den yapılan son açıklamaya göre 2016 KPSS lisans sonuçlarnın açıklanma tarihi değiştirilerek; 9 Haziran'dan 16 Temmuz'a çekildi.

ÖSYM 2016 KPSS lisans sınav sonuçlarını açıklama tarihini değiştirdi; 9 Haziran'dan 16 Temmuz'a erteledi. 2016'da mezun olacak adayların 2016/1 KPSS tercihlerine başvurabilmeleri için KPSS lisans sonuçlarını beklemeleri gerekiyor. 

KPSS SINAVI NEDEN ÖNE ÇEKİLDİ?

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, KPSS sınavının neden öne çekildiğini de açıkladı. Demir, KPSS'nin tarihinin öne çekilme nedenini de açıklayan Demir, temmuzdaki sınavlarda görevli bulmakta zorlandıklarını söyledi.


Demir, "Sınavları biliyorsunuz üniversite öğretim üyeleri ve lise hocalarının saha göreviyle yapıyoruz. O dönemde çok görev iadeleri ortaya çıkıyor. Onun için hatta daha yüksek ücret ödüyoruz görevlilere, yaz döneminde tatile gittiği için. Buna rağmen zaman zaman aksaklıklar oluyor, görevli bulmada zorlanıyoruz. Kendi iş yükümüzü planlarken, bir yerde büyük bir yoğunluk oluştuğu zaman iş takviminde aksaklıklar oluyor. Bu yüzden bundan sonra kalıcı olmak üzere, bu seneye mahsus değil, KPSS takvimini önceye aldık. Yönetmelikler de hak kaybına uğramayacak şekilde değiştirildi ve yayımlandı" bilgisini verdi.

İşte ÖSYM'den yapılan o açıklama:

DUYURU
(9 Mart 2016)

2016-KPSS Lisans Sonuç Açıklama Tarihinde Güncelleme

Kamu Görevlilerine İlk Defa Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 25.01.2016 tarih ve 2016/8434 sayılı karar ile yürürlüğe girmesi ile, 9 Ekim 2015 tarihinde açıklanan Sınav Takvimine göre 9 Haziran 2016 olarak açıklanan 2016-KPSS Lisans Sınavı sonuç açıklama tarihinin 14 Temmuz 2016 olarak değiştirilmesine karar verilmiş olup sınav takvimindeki sonuç açıklama tarihi bu doğrultuda güncellenmiştir.

Adayların ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

2010 KPSS SORUŞTURMASI

Ömer Demir, bir gazetecinin "KPSS soruşturması devam ediyor. Bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, şu görüşlerini paylaştı:

"2010 KPSS olduğu zaman ben YÖK'teydim ve başkanvekiliydim. ÖSYM'de o zamanlar başka arkadaşlarımız vardı ve YÖK kanadından bu süreci gözlemlemiştik. İptaline ilişkin konuların o zamandan beri şahidiyim. O dönemde yeterince bu konu, ilgili savcılıkça soruşturulmadığı için veya çok uzadığı için bugüne kaldı. Hala o dönemde yapılması gereken işler şu anda yapılıyor. Zaman zaman bizden evraklar isteniyor. Biz onunla ilgili yeni bilgi istenirse, şunun detayı nedir istenirse onları sunuyoruz. Onun ötesinde tamamen bizim dışımızda gerçekleştiği için bir açıklama yapacak durumda değilim. Ama o günden bildiğimiz, deminden beri bahsettiğimiz bazı sınav tedbirleri, sorulara ilişkin, güvenliğe ilişkin hakikaten büyük gelişmeler oldu. Bunlar biraz da ben 'travma' diyorum. O KPSS travması nedeniyle oldu. O dönemde böyle bir şey ortaya çıkmamış olsaydı, güvenliğe ilişkin ve ÖSYM'nin yeniden yapılandırılmasına ilişkin bazı konular, bu kadar öne alınmayabilirdi. Belki 'ÖSYM aşı oldu' diyebiliriz. Yani maliyeti yüksek bir aşı ama sonuçta 'Aşı fonksiyonu gördü' diyebiliriz. Bilinçli bir aşı değil ama aşı fonksiyonu gördü. Madem böyle şeyler olabiliyor, buna tedbir almak için kurumsal yapı tümüyle değiştirildi."

KPSS BAŞVURULARI 17 MART'TA BAŞLIYOR

Heyecanla beklenen KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) başvuru tarihleri belli oldu. memuradayları KPSS başvuruları için gün saymaya başladı.Binlerce memur adayının gözü bu duyurudaydı. Adaylar için açıklama ÖSYM'den geldi.  ÖSYM KPSS 2016 başvuruları 17 Mart Perşembe günü başlayacak. 

KPSS LİSANS BAŞVURULARI YAKIN TARİHTE

Memur adaylarının gireceği  KPSS 17 Mart tarihinde başlayacak, 31 Mart tarihinde sona erecek. 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak Genel Yetenek, Genel Kültür, eğitim Bilimleri sınavlarından bir hafta sonra, 29 Mayıs 2016 tarihinde Alan Bilgisi sınavı tamamlanacak.

ÖABT 2016 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Öğretmen adayları için ise sınav süreci biraz daha farklı olacak.  24 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek Alan Bilgisi (ÖABT) sınavının ardından sonuçların açıklanması için 11 Ağustos 2016 beklenecek.

KPSS 2016 ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN?

Sınava önlisans ve ortaöğretim düzeyinde girecekler için ise başvuru tarihleri 9 Ağustos - 24 Ağustos 2016 tarihleri arasında olacak. Önlisans sınavı 22 Eylül Cumartesi, Ortaöğretim sınavı 23 Eylül Pazar gerçekleştirilecek. Bu iki sınavın sonuçları ise 10 Kasım 2016 tarihinde açıklanacak.

Lise son sınıfta olan öğrenciler bu sınava girip, tercih yaptıktan sonra atama bekleyecek.Lise 3. Sınıf öğrencileri sınava girebilecek fakat Haziran 2017’de mezun olduktan sonra tercih yapabilirler.Lise 2. Sınıf öğrencileri 2018 Haziran başında mezun olacaklar ancak 2016 KPSS puanıyla yapılan son yerleştirme 2018 Haziran’ın sonunda olacağı için bu alımlarda tercih yapabileceklerdir.

KPSS 2016 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS 2016 sonuçları 9 Haziran 2016'da açıklanacak.

KPSS (KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI) HAKKINDA BİLGİLER

KPSS, kamu kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdır.

Cumartesi Sabah

Genel Yetenek, Genel Kültür

Yabancı Dil

Cumartesi Öğleden Sonra

Eğitim Bilimleri

Pazar Sabah

Hukuk

İktisat

 İşletme

 Maliye

Muhasebe

Pazar Öğleden Sonra

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Ekonometri

İstatistik

 Kamu Yönetimi

Uluslararası İlişkiler den oluşmaktadır.

Müracaat edilen alana göre bu sınavlardan bir kısmına girmek gerekmektedir. Genel kültür ve genel yetenek sınavlarına ise  girmek zorunludur.

A Grubu Kadro Nedir?

Mesleklerle ilgili kadrolar A grubu kadrolardır.

 A grubu kadrolar için kamu kurum ve kuruluşları, adayları, KPSS puanlarına göre tekrar sınava tabi tutabilirler. A grubu kadrolar şunlardır: Başbakanlık , bakanlıklar, bakanlıklara ait; müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlükler düzeyindeki bağlı ilgili kuruluşlar. Bu kuruluşların ortaklıklarında bulunan ve özel Yarışma sınavına tabi tutularak girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler. İl özel idareleri, belediyelerin teftiş kurulları.

A grubu Kadrolarda Yerleştirme Nasıl Yapılır?

A grubu kadrolarda merkezi yerleştirme yapılmaz. Daha sonra bir giriş sınavı daha yapılır. Bu giriş sınavı da yazılı ve sözlü guruplardan oluşur.

KPSS B Grubu Nedir ?

İlk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak olanlar B grubu kadrolar olarak adlandırılır. Bu sınava lise, ön lisans, lisans mezunları ve son sınıfta olanlar başvuru yapabilirler. B grubu kadrolar şunlardır: KPSS A grubu dışında kalan tüm devlet kadrolarıdır. 
( mühendislik, teknikerlik, memurluk, hemşirelik, mimarlık, avukatlık)

KPSS B Grubu Kadrolara Yerleştirme Nasıl Yapılır? B grubu kadroların yerleştirilmesi, KPSS puanları kullanılarak ve adayların kadrolarla ilgili tercihleri göz önünde bulundurularak, ÖSYM tarafından yapılır.

B Grubu Kadrolara Atanmak İçin KPSS Sınavından Başka Şart Aranır mı? Kamu kurum ve kuruluşlarının B grubu kadrolarına ilk defa atanacakların 657 sayılı devlet memurları kanununun değişik 48.maddesinde bulunan askerlik, sağlık, suç durumu gibi genel ve özel şartları taşımaları gerekir. Ayrıca bu kadroların yaş ve cinsiyet gibi özel şartları da bulunabilir.

BAŞVURMA KOŞULLARI

KPSS’ye lisans programlarından (dört ve daha fazla yıllık yükseköğretim) mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

A Grubu Kadrolar için KPSS sonucu ile kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracak adayların, bu kurum ve kuruluşların ilanlarında belirtmiş oldukları koşulları taşımaları gerekir. Yukarıdaki koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS.ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR