BIST 9.560
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.471,45
MEMUR

KPSS-2016/1 ile yerleşenlerin atamaları kurayla belirlenecek

KPSS-2016/1 yerleştirmeleri sonucu Sağlık Bakanlığı'na yerleşen adayların atamaları kura ile yapılacak.

KPSS-2016/1 yerleştirmeleri sonucu Sağlık Bakanlığına yerleşen adayların açıktan atamaları Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden KPSS puanları esas alınarak kişilerin tercihleri doğrultusunda yapılacak.

1.ADIM: PBS'DE KULLANICI KAYDI OLUŞTURULMASI

KPSS-2016/1 Açıktan Atama için tercih alımı işlemleri ilan metninde belirtilen takvim çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (http://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak olup; kura başvurusu yapılabilmesi için önce P.B.S. üzerinde yer alan Kullanıcı İşlemleri menüsünden kullanıcı kaydı oluşturulması, sonra ana sayfada yer alan Kura Başvuru ve Takip İşlemleri menüsünden T.C. Kimlik No, şifre ve Nüfus Cüzdan Numarasıyla giriş yapılması gerekiyor.

Adayların Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapacakları tercihler geçerli olacağından tercihlerini kesinleştirdikten sonra tercihlerini gösterir belgenin çıktısını alarak kendilerinde muhafaza etmeleri gerekiyor.

2.ADIM:TERCİH KESİNLEŞTİRME VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Tercih Kesinleştirme İşlemi aşağıda belirtildiği şekilde iki adımda yapılacak:

1- Tercih Formunda öncelikli olarak kuraya başvurulacak unvan (Sağlık Memuru ve Sağlık Teknikeri için hem unvan hem de branş) seçilecek olup "BAŞVURUYU KAYDET" butonu kullanılarak kaydettikten sonra tercihler yapılacaktır.

2- Tercihlerden emin olunduktan sonra "BAŞVURUYU KESİNLEŞTİR." butonu kullanılarak başvuru kesinleştirilecektir.

Not: "BAŞVURUYU KESİNLEŞTİR." butonu kullanılmadan alınan çıktıların hiçbir geçerliliği bulunmuyor. "Başvuruyu Kesinleştir" butonu kullanılarak yapılan başvuruyu, değiştirme imkanı bulunmamaktadır. Adayın almış olduğu çıktı ile PBS'deki tercihleri arasında çelişki olması halinde PBS'deki tercihler geçerli olacak.Tercihini kesinleştirmeden PBS'den çıkan veya hiçbir tercihte bulunmayan adayın her halükarda yerleştirilmesi genel kura ile yapılacak.

TERCİH TAKVİMİ VE KURAYA İLİŞKİN BİLGİLER:

Tercihler 11/08/2016 Perşembe günü akşam başlayıp, 15/08/2016 Pazartesi günü saat 18:00'de sona erecek. Adaylar yerleştirildiği ilde, yerleştiği unvan ve branşındaki münhal yerler içerisinden en çok 10 tercihte bulunacaklar.

Tercihler sonucu ilan edilen yerlere yerleştirme işlemi 17/08/2016 Çarşamba günü noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile KPSS puanı yüksek olan adaya öncelik verilerek yapılacak.

KPSS puanı ve tercihleri aynı olanlar kura ile yerleştirilecektir. Tercih yapmayanlar veya yanlış tercihte bulunanlar ile tercihlerine yerleştirilemeyen adaylar, o ilde boş kalan münhallere noter tarafından bilgisayar ortamında genel kura ile yerleştirilecektir. Kura sonuçları kuranın çekildiği gün www.thsk.gov.tr adresinde ilan edilecek.

Adaylar, yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra yapılacak atama sonucunda görevlerine başlayabileceklerdir. Belgelerinin tetkikinde atanmaya hak kazanmadığı tespit edilenler ile atamaya hak kazanmadığı halde sehven kuraya dahil edilen ve yerleştirme işlemine alınan adayların ataması yapılmayacak, yapılmış olsa dahi atama kararı iptal edilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR