BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.442,22
İŞÇİ

KPDK toplantısı Bakan Soylu başkanlığında başladı

KPDK Kasım ayı toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında başladı. Memur sendikalarıyla gerçekleşen toplantıdan çıkan kararlar memurun kaderini etkileyecek.

Yılda iki defa toplanan Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Kasım ayı toplantısı başladı. Toplantıya yeni Çalışma Bakanı Süleyman Soylu başkanlık yapıyor.

3 büyük konfederasyon başkanları ile 11 hizmet kolunda yetkili olan sendika başkanlarının katılımıyla gerçekleşen Kamu Personeli Danışma Kurulu, kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonları ile kamu idareleri arasında sosyal diyaloğun geliştirilmesi, kamu personel mevzuatının ve kamu yönetimi uygulamalarının değerlendirilmesi, yönetimin daha iyi işleyen bir yapıya kavuşturulması için ortak çalışmalar yürütülmesi, kamu görevlilerinin yönetime katılımının sağlanması ve kamu yönetiminin karşılaştığı sorunlara çözümler geliştirilmesi amacıyla toplanıyor.

 

ALINAN KARARLAR MEMURLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ!

4688 sayılı Kanunun gereğince toplu sözleşme konuları, KPDK toplantısında ele alınmıyor. Kanunun ilgili hükmü şu şekilde: "28 inci maddede belirtilen toplu sözleşme konuları ile kurumsal konular dışında kalan ve kamu personel sistemini ilgilendiren genel nitelikli konular, Kurulda değerlendirilir."

KPDK toplantılarında alınan kararların bağlayıcılığı bulunmuyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR