BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Koronavirüslü hastalar evde nelere dikkat etmeli! Uzmanlar açıkladı bunlara dikkat edin

Bazı koronavirüs hastaları, hastalığı normla gribal olarak atlattıkları için uzmanlar hastanelerde yığılma olmasını önlemek için hastaların evde tedavi edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Kalabalık aile ortamları için ise uyarıda bulunan uzmanlar koronavirüs hastasıyla ortak yaşam alanlarında neler yapılması gerektiğine bilgi verdi. 

Öncelikle aile bireylerinden birinden koronavirüs tespit edilmesi halinde diğer aile üyelerinin korku ya da stres altına girmemesi gerekir. Çünkü stres hormonu çoğaldıkça sinir ve bağışıklık sistemleri zayıflar. Ayrıca bu hastanın da motivesini bozar. Bu yüzden normal yaşama bazı tedbirler alarak devam edilmelidir.

Tıpkı dışarıda olduğu gibi evde özellikle ortak noktalarda hem hastanın hem de diğer aile üyelerinin maske takması gerekir. Hastaya bir şey uzattırken iki kat maske ve süperlik takılması daha koruyucu bir önlem olur. 

Hastanın gerekli olmadıkça ortak alana girmemesi diğer aile üylerinden ayrı bir odada yaşaması gerekir. Ayrıca hastanın sık sık ılık duş alarak vücut ısısı normal tutulmalı. Evin cıaklığı hastanın vücut ısısına göre aranmalı. Diğer aile üyelerinin de aynı zamanda ılık suyla banyo yapması faydalı olacaktır. Ilık banyo vücudun rahatlamasına ve bağışıklık sisteminin direncinin artmasına yardımcı olur. Ancak ortak alan olan banyo ve tuvalet yerleri hastadan sonra anında temizlenmeli ve ortalama 3 saat havalandırılmalı.