BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
GÜNCEL

Koronavirüse karşı kalkan olan meyveler! Çiğ yemek zehirliyor

Yaz mevsimiyle birlikte rengarenk yaz meyveleri tezgahlarda yerini alırken, mavi-mor renkli meyveler de hem sağlığa faydaları hem de görünüşleriyle iştah kabartıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu sağlıklı yaz meyveleri hakkında bilgi verdi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu “Yaz meyveleri vücudumuzun ihtiyaç duyduğu enerji ve besin öğelerini almamızı sağlarken bizi serinletir, hücrelerimizin çalışmak için ihtiyaç duyduğu suyu karşılamasını sağlayarak metabolizmamızı hızlandırır ve hatta güneşten korunmamıza bile yardımcı olur."

"Kırmızı, yeşil, sarı gibi sayısız fayda sağlayan mavi-mor renkli yaz meyvelerine de sofralarda mutlaka yer vermek gerekir. Ancak aşırı tüketimden kaçınmak şart!” diyor

Yaban Mersini 
1 fincan taze yaban mersini 1 porsiyon meyve hakkınızı doldururken, günlük almanız gereken C vitamini ihtiyacınızın da yüzde 24'ünü karşılıyor.

Her gün beslenmenize 1 fincan yaban mersini eklediğinizde; içerisindeki antioksidanlar sayesinde, hücrelerinizin hasarlanmasını önlemiş ve kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltmış olursunuz.