BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.412,52
GÜNCEL

Koronavirüs aşısında ilk veriler açıklandı! İşte Türkiye'de aşı olan 10 bin kişinin sonuçları

Türkiye, corona virüsle mücadelesinde kritik bir haftaya giriyor. Çin'den gelen 3 milyon dozluk aşının inceleme süreci yeni haftada tamamlanacak. Koronavirüs aşısında ilk veriler açıklandı. İşte Türkiye'de aşı olan 10 bin kişinin sonuçları..

Türkiye'de başlayacak olan aşılama sürecinde kritik haftaya girildi. Sağlık çalışanlarıyla başlayacak aşı uygulaması için son hazırlıklar yapılıyor. Bir yandan da aşının Türkiye'deki faz 3 çalışmalarında sona gelindi. Gönüllüler antikor testine çağrılmaya başlandı.

Eğer aşı güvenirlilik testlerini geçerse, yeni haftada aşılama başlayacak. Ön rapora göre şu ana kadar aşılanan 10 bin kişiden sadece 34'ü koronavirüse yakalandı

Kocaeli Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akhan, sona gelinen aşı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Akhan, aşılamanın bir an önce başlayıp yapılmasının önemini vurgulayarak, "Çok az kaldı. 10 bini geçtik zaten 13 bine ulaşmamaız bekleniyordu. 40'ı bulursak bitmiş olarak. Veriler sonuçta iyi toplandı" dedi.