BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Kontenjan talebi mecliste dile getirildi!

Türk Dili ve Edebiyatı mezunlarının kontenjan talebi mecliste o milletvekili tarafından dile getirildi. İşte ayrıntılar...

Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, öğretmen atamalarında geçen eylül ayında bin 77 kontenjan verilen Türk Dili ve Edebiyatı mezunlarına, 2016 Şubat ayında bin 923 kontenjan daha verilmesi gerektiğini mecliste dile getirdi.

Atamaya açılan branşlar arasında eşitsizlikler yaşandığını da ifade eden Baydar, eğitim tarihinde görülen en yüksek öğretmenlik yığılmasının Türk Dili ve Edebiyatı branşında yaşandığını dile getirdi.

Türk Dili ve Edebiyatı dersinin bütün kademelerde ortak tek lise branş dersi olması nedeniyle büyük önem taşıdığını vurgulayan Baydar, atanamamanın genç öğretmenler üzerindeki ekonomik ve sosyal etkilerine dikkati çekti.

Baydar, şunları ifade etti; "Çürümüş eğitim politikalarına son verilerek, bir an evvel acil önlemler alınmalıdır. Başta Türk Dili ve Edebiyatı mezunlarına olmak üzere atanamayan tüm branşlara kendi alanlarıyla ilgili iş imkanları sağlanmalıdır.

ATANAMAYAN MEZUNLARIN ALMASI

Atanamayan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin mağduriyetinin giderilmesi için devlet arşivi, kütüphaneler, halk merkezleri, TRT, Osmanlı Türkçesi çeviri çalışmaları, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Kültür Bakanlığı gibi kurumlarda göstermelik sayıda olmayan ciddi alımlar yapılmalıdır. Bu alanlarda, hiçbir uzmanlığı ve gerekli formasyon eğitimi olmayan kadroların yerini, atanamayan mezunların alması elzem bir öneme sahiptir.

923 KONTENJAN DAHA

Öğretmenlerimizin kısa vadeli talebi olan bu döneme ilişkin olarak, en azından, 2015 Eylül atamasında bin 77 kontenjan verilmiş olan Türk Dili ve Edebiyatı mezunlarına, bu sayının 3 bine tamamlanması adına 2016 Şubat ayında bin 923 kontenjan daha verilmelidir."

Baydar ile toplantıya katılan ataması yapılmayan Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları da söz alarak, yaşadıkları sıkıntıları aktardılar ve bir an önce göreve başlayabilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

 
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR