BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Koncuk şube müdürlüğü atamalarını sordu

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB'den şube müdürlüğüne bir alt göreve geçiş kapsamında atanan kişilerin, atamalarının iptalini talep etti.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, MEB'den görevden alma operasyonu yapıldığını iddia etti.

MEB'de il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin görevden alındığı, bazılarının ise görev yerinin değiştirildiğini savunan Koncuk, "İstekleri dışında görev yeri değiştirilenler eşlerinden, çocuklarından ayrılmak zorunda kalıyor, bu nedenle de adeta istifaya zorlanıyor. Görevden alınan kişilerin yerine getirilenlerde tek aranan kıstas ise kendi yandaşları olmasıdır" ifadesini kullandı.

Koncuk açıklamasında, şube müdürü atamaları için yazılı sınav yapıldığını, atamaların sözlü sınava göre yapılacağına da değindi.

Koncuk, şunları kaydetti:

"Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bir yazı yazarak, şube müdürlüğüne bir alt göreve geçiş kapsamında atanan kişilerin, atamalarının iptal edilmesini ve bu şekilde şube müdürü yapılan kişilerin sayısını ve isimlerini istedik. Başta Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve MEB Müsteşarı Yusuf Tekin olmak üzere herkes bilmelidir ki, bu işin peşini bırakmayacağız. Sonu nereye varırsa varsın, haksızlıklar karşısında susmayacağız."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR